ADÓVÁLTOZÁSOK 2017
Szja, Áfa, Tao, Art, Helyi adók, Tbj, Kata, Kiva
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
Könyvelők: 8 kreditpont  (vállalkozási szak/adózási témakör)
Adótanácsadók, (okl.) adószakértők: 9 kreditpont
Könyvvizsgálók: 4 kreditpont

Időpont:

2017. augusztus 8., kedd, 09.00–16.30, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–16.30: Gottgeisl Rita 
(adószakértő, könyvvizsgáló, Adótanácsadók Egyesülete Nonprofit Tagozat elnöke)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 24.980 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (40% kedvezmény): 24.980 Ft + áfa/fő helyett 14.990 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (40%+10% kedvezmény): 24.980 Ft + áfa/fő helyett 13.490 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (50% kedvezmény): 24.980 Ft + áfa/fő helyett 12.490 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (50%+10% kedvezmény): 24.980 Ft + áfa/fő helyett 11.240 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

TOVÁBBI RÉSZLETEK (TEMATIKA, FORGATÓKÖNYV, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK)

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–10.30: Előadás 1. része
10.30–10.45: Kávészünet
10.45–12.15: Előadás 2. része
12.15–13.15: Ebédszünet
13.15–14.45: Előadás 3. része
14.45–15.00: Kávészünet
15.00–16.30: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

SZJA:
■ Adókulcsváltozás
és alkalmazásának hatálya ■ Szja mérték változásának hatása egyéb Szja adóalapokra és adómértékekre ■ Családi adókedvezmény szabályai (Kétgyermekes családok összevont adóalapot csökkentő családi kedvezményének fokozatos növelése, Adókulcs-változás, családi kedvezmény alakulása, Családi kedvezmény érvényesítésére jogosultak köre, Közös érvényesítés és megosztás, Nyilatkozattételi kötelezettség az adóelőleghez és az év végén, Adóazonosító jel a családi kedvezményhez)Első házasok adóalap-csökkentő kedvezménye ■ Egyes juttatásokra vonatkozó szabályok alkalmazása, részletesen a béren kívüli juttatások adózási előírásainak bemutatása, külön kiemelve a kerettúllépés kezelését ■ Adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás (Lakáskorszerűsítés, Lakáscélú felhasználásra felvett hitel törlesztésére adott támogatás, Méltányolható lakásigény, Adómentes támogatás korlátja, Támogatásban részesíthetők köre, Munkáltatói feladatok, Adómentesség feltételeinek igazolása) ■ Munkavállaló értékpapír juttatási programmal kapcsolatos változások ■ Adóalapba nem számító költségek – pénzügyi intézmény felszámolás miatti megszűnése esetén ■ Ingó vagyontárgy átruházásából és ingatlan-értékesítésből származó jövedelem – adósságrendezés esetén ■ Adóalapba nem tartozó tételek – magánnyugdíj pénztári tag visszalépése eseténIgazolás nélkül elszámolható költségek – belföldi kiküldetés alkalmával ■ Összevont adóalapba tartozó bevételek és költségek tartalmának változása – SZOCHO kezelése ■ Kedvezményezett mezőgazdasági őstermelői termék tartalmának változása ■ 2016-ban évközben elfogadott változások tartalma és hatályba lépése (Kiküldetés, Sportrendezvény rendezője, Ingó- és ingatlan-értékesítés, Önkéntes pénztári célzott szolgáltatás)  ■ A kifizetőt terhelő adóköteles és adómentes juttatások 2017. évi elfogadott változásai (Értékhatár alakulása, Megszűnő elemek, Új elemek – óvodai ellátás, mobilitási célú lakhatási támogatás, Cafeteria-rendszerek átalakítása, Nyugdíjbiztosítási kedvezmények pontosítása)
TAO:
■ Adóalap-módosító tételek és az adókedvezmények elszámolása, adófelajánlás, rendelkezés az adóról, és az ezzel kapcsolatos adókedvezmény ■
Előadó művészetek és látványcsapat sport támogatás kezelése az adóelőlegnél, a feltöltésnél, az éves adóbevallásnál ■ Elhatárolt veszteség felhasználásának időbeli korlátozása ■ Jövedelem-(nyereség-)minimum számítása, az adóalapnál figyelembe vehető tételek változása ■ Növekedési adóhitel igénybevétele, eljárásának szabályai – tartalma, alkalmazásának feltételei, az adóhitel kezelése az éves tao-bevallásnál, kedvezményezett beruházások feltételei és elszámolása – számítási példákon bemutatva ■ Civil szervezetek adózási előírásainak változása ■ IFRS szerinti adóalap ■ 2016. évközi változások  (Immateriális javak miatti kedvezmények változása, Nemzeti Otthonteremtési Közösség 2016. évi változása) ■ 2017. évi adóalap-csökkentő tételek (Műemlékvédelem alapján, Mobilitás ösztönzéshez kapcsolódva, Ingyenes juttatások kezelése)
ÁFA:
■ Időszaki elszámolású ügyletek szabályának változása,
ideértve az átmeneti szabályozást is példákkal bemutatva, a járulékos költségek kezelése az folyamatos szolgáltatásoknál ■ Előleg tartalmának változása az áfához kapcsolódóanSertéshús 5%-os áfa kezelése ■ Adólevonási jog kezelése, időbeli korlátaiKözcélú adományok kiterjesztése ■ Fordított adózás körének bővülése ■ Adószám-törlés és -felfüggesztés és az adólevonási jog ■ Számlázó programokkal kapcsolatos változások ■ 2016-2017. évi változások (2016. évi pontosítás új építésű lakóingatlannál, Pénztárgépet használók körének kiterjesztése, Lakás ÁFA, 2017-re elfogadott adómérték-csökkenések, fordított adózások)
ART:
■ Adózók minősítése – kockázatos és megbízható adózó,
a megbízható adózók előnyei és a kockázatos adózó hátrányai ■ Szja bevallások új módozatai ■ Vám- és adófolyószámlák együttes kezelése ■ Adóregisztrációs eljárások keretében vizsgált feltételekMunkáltató adatszolgáltatása a havi 08 bevallásban ■ Köztartozásmentes adózói adatbázis ■ Adó alapjának becsléssel történő megállapítása az ellenőrzés keretében ■ Számlázásra vonatkozó új adókötelezettségek ■ Részletfizetés lehetőségeMulasztási bírság cégbejegyzésre nem kötelezett adózóknál  ■ 2016. évközi és 2017. évi változások (Adózói minősítéssel kapcsolatos változások, Fizetési könnyítések, EKÁER változások, Automaták üzemeltetése, Adóregisztrációs eljárás, Adószám-törlés, Végrehajtás – követelés foglalása, ingatlan és gépjármű kezelése, Behajthatatlan tartozás)
Helyi adók:
■ Útdíjak
levonhatósága a helyi adónál ■ Helyi iparűzési adó egységes bevallása ■ Háziorvosok kedvezménye ■ IFRS kezelése a helyi adónál ■ 2016. évközi változás (Jogdíjak tartalmának változása) ■ 2017. évi változások (Nonprofit szervezetekkel kapcsolatos változás, Telekadó építési telkeknél, ANYK-n keresztüli bevallási lehetőség, Kutatás-fejlesztés az adóalapnál)
TBJ, EHO, Rehabilitációs hozzájárulás:
■ Biztosítottak bejelentése során közlendő adatok ■
Biztosítottak köre, iskolaszövetkezeti tagokKikre nem terjed ki a biztosítás, és mikor szünetel a biztosítás? ■ Családtámogatási ellátások változásai ■ Családi járulékkedvezményhez kapcsolódó változások ■ KATA adózók biztosítási jogállása ■ Egyszerűsített foglalkoztatottak alkalmazásának gyakorlati kérdései ■ Munkavégzés és járulékfizetés gyermeknevelési ellátások folyósítása mellett ■ 2016. évközi és 2017. évi változások (Kiküldetés és biztosítottság, Nyilatkozattételi lehetőség kiegészítő tevékenységű vállalkozóvá év közben válás során, Szociális hozzájárulási adókedvezmények, Munkahelyvédelmi akcióterv szociális hozzájárulási adókedvezményei)
KATA:
■ KATA-t választó bt.-k kisadózóként be nem jelentett tagja részére kifizetett összegek ■ Bejelentési kötelezettség változása ■ KATA, EVA és TAO szerinti adózás összehasonlítása ■
Burkolt munkaviszony esetei ■ Az iparűzési adónál a tételes adó alóli kijelentkezés ■ KATA bevétel fogalmának évközi változása ■ A bevétel megszerzésének időpontja megszűnés esetén ■ A kiegészítő tevékenységű vállalkozó adófizetése (2017. évi változás)
KIVA:
■ KIVA alkalmazásának problémái ■ KIVA 2017-re elfogadott változásai
(Ki választhatja? Adóalapba tartozó tételek, Adóalap-növelő és -csökkentő tételek változása, Különleges csökkentő tételek, Pénztár kezelése az adóalapnál, Veszteségelhatárolás, KIVA-ból visszatérés a TAO-ba)
EVA:
■ Támogatások kezelése az EVA alapjánál

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

További részletek bezárása

INTERNETES JELENTKEZÉS
>