Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2017
Adómérték-csökkenések, Ingatlanok ÁFA-ja, Adólevonás, Időszaki elszámolás, Előleg, Ingyenes ügyletek, Árengedmények, Fordított adózás, Számlakorrekció, Üzleti ellenőrzési eljárás
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
Könyvelők: 8 kreditpont  (vállalkozási szak/adózási témakör)
Adótanácsadók, (okl.) adószakértők: 7 kreditpont
Könyvvizsgálók: 2 kreditpont

Időpont:

2017. szeptember 26., kedd, 09.30–16.30, regisztráció 8.30-tól.

Előadó(k):

09.30–16.30: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 25.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 20.720 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 19.685 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 18.130 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 17.225 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számlázási Kézikönyv 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számlázási Kézikönyv 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

TOVÁBBI RÉSZLETEK (TEMATIKA, FORGATÓKÖNYV, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK)

Forgatókönyv:

08.30–09.30: Regisztráció, kávészünet
09.30–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.10: Kávészünet
11.10–12.40: Előadás 2. része
12.40–13.20: Ebédszünet
13.20–14.50: Előadás 3. része
14.50–15.00: Kávészünet
15.00–16.30: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

Áfa- és számlázási szabályok aktualitásai (1. rész): 2017-re vonatkozó változások ■ Kedvezményes áfa-kulcsok ■ Adómérték-csökkentések ■ Adómérték-csökkenés az étkezőhelyi szolgáltatásnál és Internet-hozzáférési szolgáltatásnál és baromfihús, tojás, tej értékesítésénél ■ Belföldi összesítő jelentés értékhatárának leszállításának elhalasztása 2018-ra ■ Számlázó rendszerek online bekötésének elhalasztása 2018-ra ■ Turizmusfejlesztési hozzájárulás ■ Fordított áfa kiterjesztése ■  Új EU-s ingatlan fogalom és következményei ■ 2018-ra várható változások ■ Adómérték csökkenések (internet-szolgáltatás áfa kulcsának és az étkezőhelyi vendéglátás áfa kulcsának 5%-ra csökkenése) ■ Számlázórendszerek online bekötése ■ Belföldi összesítő nyilatkozat értékhatárának lecsökkentése ■ Adókötelezettség keletkezési időpontja, teljesítési dátuma ■ Teljesítési időpont szabályok szerepe ■ Fizetési kötelezettség keletkezése, azaz a teljesítés időpontjának meghatározása ■ Részteljesítés, részletfizetés fogalma ■ Időszaki elszámolású (folyamatosan teljesített) ügyletek szabályai A-tól Z-ig ■ Teljesítési időpont ■ Számlázás, számlakorrekció ■ Fő szabály, kivétel szabályok ■ Előleg ■ Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása ■ Könyvelési és tanácsadói díjak számlázása ■ Önellenőrzés ■ Részletfizetés, részteljesítés ■ Fordított áfa.

Áfa- és számlázási szabályok aktualitásai (2. rész): Előleg, foglaló ■ Kártérítés, kártalanítás ■ Kötbér, bánatpénz ■ Kompenzálás, csereügylet ■ Teljesítés-meghiúsítás kezelése ■ Visszáruk, visszaszámlázások, költségátterhelések, jóváírások ■ Előleg szabályaiTérítésmentes ügyletek kezelése (ingyenes termékátadás, ingyenes szolgáltatás)AdólevonásÁrengedmények rendszere, számlázása ■ Egyenes–fordított adózás Ingatlanok ÁFA-ja (változások) ■ Építési szabályok megváltozásának hatása az ingatlan áfára (egyszerű bejelentési eljárás) ■ Új szabály a hasznos alapterület számítására a lakóingatlan kedvezményes áfa-kulcsú értékesítése kapcsán ■ Lakóingatlan-értékesítés 5%-os adómértékének feltételei ■ Mikor 5%-os az építkezés során az áfa? ■ Adómérték alkalmazása ingatlanok esetében ■ Új közösségi ingatlan fogalom ■ Ingatlan értékesítése ■ Ingatlan-bérbeadás ■ Személygépkocsi áfája.

Számlázás technikai szabályai, számlakorrekció, számlázó program: ■ Számlázás technikai szabályai ■ Számlázási alapelvek ■ Üzleti ellenőrzési eljárás ■ Új kötelezettség minden áfa-alanynál: a szerződéses partner ellenőrzési mechanizmus ■ Mit vár el az adóhatóság a bejövő számláknál és a kimenő számláknál? ■ Mivel küszöbölhető ki a fiktív számlák befogadása? ■ Új NAV útmutató és az EU bírósági gyakorlat hasznosítható eredményei ■ Új Kúriai összefoglaló és ítéletek gyakorlati tanulságai ■ Számlakibocsátási kötelezettség ■ Számlázási rend ■ Mikor nem kell számla? ■ Nyugta használata ■ Nyugta helyett kiállított számla ■ Számlázási szabályok határon átnyúlóan ■ Közösségi, illetve export bizonylatok ■ Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás ■ Számlakorrekció ■ Számlakibocsátó, számlabefogadó ■ Utólagos adóalap-csökkentés ■ Tárgyi feltétele ■ Fizetendő adó csökkentésének elszámolása ■ Korrekciós számla befogadójának adóelszámolása ■ Visszáru áfa-elszámolása ■ Korrekciós számla előállítása ■ Korrekciós és csoportos korrekciós számla ■ Alkalmazandó árfolyam ■ Számlakorrekció a bevallásban ■ Számszaki eltérések kezelése ■ Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése ■ Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru ■ Minőségi kifogás, előleg visszatérítés, árleszállítás ■ Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás ■ Téves adókulcs korrekciója ■ Befogadó levonható adójának csökkentése ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója, időszaki elszámolású ügyletek korrekciója ■ Számlakorrekció határon átnyúlóan ■ Számlázó programmal kapcsolatos követelmények ■ Elektronikus számla kiállítása és befogadása ■ A PDF-ben kiállított számla.

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

További részletek bezárása

INTERNETES JELENTKEZÉS
>