Közvetítői ügyletek ÁFA-ja 2017
Viszonteladók, Forgalmazók, Disztribútorok, Bizományosok, Ügynökök, Ingatlanközvetítők, Franchise, Szállásközvetítők, Szolgáltatásközvetítők, Fővállalkozók, Generálkivitelezők, Használt cikk kereskedők, Webáruházak, Biztosításközvetítők, Értékpapír bizományosok
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2017. szeptember 22., péntek, 10.00–16.00, regisztráció 9 órától.

Előadó(k):

10.00–16.00: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 25.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 20.720 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 19.685 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 18.130 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 17.225 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számlázási Kézikönyv 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számlázási Kézikönyv 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

TOVÁBBI RÉSZLETEK (TEMATIKA, FORGATÓKÖNYV, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK)

Forgatókönyv:

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–11.10: Előadás 1. része
11.10–11.20: Kávészünet
11.20–12.30: Előadás 2. része
12.30–13.15: Ebédszünet
13.15–14.30: Előadás 3. része
14.30–14.40: Kávészünet
14.40–16.00: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

A közvetítői szerződések nem megfelelő adójogi megítélése komoly adókockázatot rejt magában, arról nem is beszélve, hogy a polgárjog és az adójog szerinti teljesítési fogalmak sem feltétlenül azonosak. Az előadó, Dr. Csátaljay Zsuzsanna e közvetítői típusú szerződések áfa-kérdéseit mutatja be. Minden ügylettípussal kapcsolatban az európai bírósági gyakorlat és hazai hatósági joggyakorlat is ismertetésre kerül.

Tematika:

Forgalmazók, viszonteladók:Disztribútori (forgalmazói) szerződések áfa-sajátosságai ■ A forgalmazó jutalékának, az ügyleten realizálódó hasznának helyes számlázása. Számlázhat-e jutalékot a disztribútor? ■ Gyártó által meghatározott eladási ár kezelése az áfában ■ Gyártói, illetve forgalmazói jóváírások helyes áfa-kezelése ■ Árengedmények helyes számlázása – adóalapot csökkentő és nem csökkentő árengedmények ■ Mennyiségi és üzletpolitikai célú árengedmény ■ Természetbeni árengedmény – promóciós céllal ingyen adott termék áfa-kezelése ■ 100%-os árengedmény, termékben nyújtott engedmény ■ Engedmények végigvezetése a forgalmazói láncon, többszereplős árengedményi struktúrák ■ Mikor szükséges számlakorrekció? Mikor kell önellenőrizni és mikor nem? ■ Csoportos számlahelyesbítés, időszaki elszámolású számla, gyűjtőszámla ■ Értékesítés más tagállamba és harmadik országba – az adómentesség feltételei ■ Mikor kell adóalanyként beregisztrálnia a forgalmazónak más országban és hogyan kerülhető el a regisztráció? ■ Egyszerűsítések, mentesülés a bejelentkezés és adókötelezettség alól: vevői készlet és áfa-raktár ■ Láncértékesítés és háromszögügyletek ■ A termékcsere, kijavítás, garancia áfa-kezelése belföldön és határon átnyúlóan ■ Hogyan kell kinéznie a számláknak az egyes ügyletek során?

Bizományi értékesítés:Bizományi szerződés fogalma, áfa szempontjából lényeges elemei ■ Bizományi értékesítés elhatárolása az ügynöki értékesítéstől ■ Bizományi díjnak mire kell fedezetet nyújtania és mit lehet külön kiszámlázni? ■ Számlázható-e külön a bizományi díj? ■ Adóalapképzés és teljesítési időpont a bizományi ügyleteknél ■ Közösségi bizományi ügyletek ■ Export- és import-bizomány ■ Adómentesség érvényesítése a külföldre irányuló bizományi értékesítéseknél ■ Teljesítés helye ■ Láncértékesítés és háromszögegyszerűsítés szabályainak alkalmazása a bizományi struktúrákban ■ Helyes számlázás – időszaki elszámolás és gyűjtőszámla alkalmazható-e? ■ Hogyan alakul az adólevonási jog?  ■ Áfa-kockázatok a bizományi ügyleteknél.

Ügynöki értékesítés:Elhatárolás a bizományi struktúráktól ■ Mikor adóköteles, mikor mentes és mikor áfa hatályán kívüli az ügynöki jutalék? ■ Ügynökölés külföldön vagy külföldre ■ Mi a megítélés, ha az ügynök és mi, ha a megbízó EU-s vagy harmadik országos? ■ Teljesítés helye ■ Helyes számlázás, számlakorrekciók, időszaki elszámolás, gyűjtőszámla.

Webáruházak értékesítése, internetes kereskedelem:Internetes értékesítés belföldre és külföldre ■ Eltérések, ha cég vagy magánszemély a vevő ■ Más tagállamba és harmadik országba történő eladások közötti eltérések ■ Mikor kell beregisztrálni más tagállamban és mikor harmadik országban? ■ Távolsági értékesítés ■ Kell-e előlegszámla az előre fizetés esetén? ■ Bankkártyás, átutalásos, utánvétes fizetés helyes áfa-kezelése ■ Teljesítés időpontja ■ Visszáruk helyes számlázása ■ Számlahelyesbítések, jóváírások ■ Mikor lesz áfa-alany egy magánszemély az internetes értékesítése miatt? ■ Adómentességek belföldön és külföldön.

Használt cikk kereskedő:Mire kell alkalmazni az árrés (különbözeti) adózást és mire nem? ■ Különbözeti adózási mechanizmus áfa-szabályai ■ Felvásárlás cégtől, magánszemélytől, alanyi mentestől, tárgyi mentestől ■ Értékesítés cég és magánszemély felé ■ Különféle adózási módok egymás mellett a használt cikk kereskedőnél ■ Adóalapképzés módja ■ Egyedi és globális nyilvántartási módszer ■ Hogyan kell kiállítani a bizonylatot? ■ Felvásárlás más tagállambelitől vagy harmadik országbelitől ■ Importált termékekre alkalmazható-e a különbözeti adózás? ■ Közösségi adómentes értékesítés és beszerzés értelmezhető-e a különbözeti adózásnál? ■ Áfa levonási jog alakulása – mire terjed ki a tilalom és mire nem? ■ Használt cikk értékesítésből befolyt bevétel helye az arányosításnál.

Szolgáltatás-közvetítés (továbbszámlázott szolgáltatás):Közvetített szolgáltatás fogalma, áfabeli megítélése ■ Szolgáltatások továbbszámlázása ■ Szolgáltatásközvetítés külföldről vagy külföldre ■ Mikor kell ugyanazzal az áfa-kulccsal továbbszámlázni a szolgáltatást és mikor nem? ■ Közvetített szolgáltatás teljesítési helye ■ Adómentes és áfa körön kívüli szolgáltatások közvetítése ■ Közvetített szolgáltatás és járulékos költség ■ Adóalapba beépülő mellékszolgáltatások – közvetített szolgáltatás vs. járulékos költség – mikor lesz egy közvetített szolgáltatás mellékszolgáltatás és hogyan kell számlázni? ■ Közvetített szolgáltatás és járulékos szolgáltatás helyes számlázása ■ Közvetített szolgáltatáshoz kapcsolódó levonási jog ■ Közvetített szolgáltatásról kiállított számla teljesítési időpontja ■ Tipikus közvetített szolgáltatási ügyletek: fuvarköltség továbbszámlázása, közüzemi díj továbbterhelése, szállítmányozó ügyletei, biztosítási díj stb. ■ Közvetített szolgáltatás és az időszaki elszámolás.

Franchise szerződések:Franchise rendszer tipikus áfa-problémái ■ Jogdíjak minősítése ■ Franchise gazda által a franchise partner felé nyújtott ingyenes szolgáltatások (boltkialakítás, berendezési tárgyak használatba adása, hirdetések, szóróanyagok, reklám stb.). Mikor nem áfásak ezek az ügyletek? ■ Franchise partnerek érdekét is szolgáló, a franchise gazda által igénybe vett szolgáltatások áfa-kezelése.

Ingatlanközvetítés:Ingatlan fogalma – új ingatlan fogalom 2017-től ■ Befolyásolja-e az áfa-kezelést, hogy milyen típusú ingatlanra irányul? (Lakóingatlan, egyéb ingatlan, új vagy használt) ■ Jutalék helyes bizonylatolása ■ Ingatlanközvetítés külföldi részére vagy külföldi ingatlanra ■ Adólevonási jog ■ Adómentesség, adókötelezettség vagy áfa hatályán kívüli ügylet?

Szállásközvetítés:Szálláshely-szolgáltatás internetes megosztó felületen keresztül (Airbnb, booking.com, szallas.hu) – mikor kell adószámot váltani? ■ Alkalmazható-e az adómentesség? ■ Ingatlanbérbeadás vs. szálláshelyszolgáltatás ■ Külföldi szállás közvetítése, illetve külföldi részére közvetítés ■ Időben megosztott üdülési jogok áfa-kezelése ■ Teljesítési hely szabályok ■ Milyen esetekben kell külföldön bejelentkezni adóalanyként? ■ Teljesítési időpont.

Fővállalkozók, generálkivitelezők:Fővállalkozó az építőiparban és máshol ■ Fővállalkozó és generálkivitelező által nyújtott ügylet áfa teljesítési időpontja ■ Egyenes vs. fordított adózás – elhatárolások ■ Meddig tart egy fordított adózású projekt és mikor kell az adott kivitelezés során már egyenes adózással kiállítani a számlákat? ■ Pótmunkák, utómunkák és vevői módosítások áfa-kezelése ■ Fordított adózás feltétele: ingatlan nyilvántartásba bejegyzendő ingatlan – mit jelent ez? ■ Új közösségi ingatlan fogalom hatása a generálkivitelező fordított adózására ■ Kúria és NAV értelmezésbeli ellentét.

Biztosításközvetítés:Biztosítás áfabeli fogalma ■ Biztosításközvetítés áfabeli minősítése ■ Mikor adómentes és mikor adóköteles a jutalék? ■ Biztosításközvetítés és egyéb kiegészítő szolgáltatások ■ Hogyan kell bizonylatolni a jutalékot?

Értékpapír bizományos:Értékpapír áfabeli fogalma ■ Értékpapír bizományos/bróker áfábeli jogállása ■ Milyen feltételek mellett alkalmazható az adómentesség? ■ Alap- és portfólió-kezelés ■ Bizonylatolás.

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

További részletek bezárása

INTERNETES JELENTKEZÉS
>