SZÁMLÁZÁS A-tól Z-ig
Számlázzunk szabályosan 2017-ben és 2018-ban!
Minden, amit a számlázásról tudni kell!
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2017. november 16., csütörtök, 10.00–16.00, regisztráció 9 órától.

Előadó(k):

10.00–16.00: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 25.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 20.720 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 19.685 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 18.130 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 25.900 Ft + áfa/fő helyett 17.225 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számlázási Kézikönyv 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számlázási Kézikönyv 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

TOVÁBBI RÉSZLETEK (TEMATIKA, FORGATÓKÖNYV, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK)

Forgatókönyv:

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–11.10: Előadás 1. része
11.10–11.20: Kávészünet
11.20–12.30: Előadás 2. része
12.30–13.15: Ebédszünet
13.15–14.30: Előadás 3. része
14.30–14.40: Kávészünet
14.40–16.00: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

2016. év végi törvényváltozások és hivatalos értelmezések: ■ Építési szabályok megváltozásának hatása az ingatlan áfára – egyszerű bejelentési eljárás áfa vonzata ■ Új szabály a hasznos alapterület számítására a lakóingatlan kedvezményes áfa-kulcsú értékesítése kapcsán ■ Lakóingatlan értékesítés 5%-os adómértékének feltételei ■ Mikor 5%-os az építkezés során az áfa? ■ Adómérték alkalmazása ingatlanok esetében.

2017-re vonatkozó változások: ■ Kedvezményes áfa-kulcsok ■ Adómérték-csökkentések ■ Új tartalmi kellék a számlán ■ Adómérték-csökkenés az étkezőhelyi szolgáltatásnál ■ Internet-hozzáférési szolgáltatásnál adómérték-csökkentés ■ Baromfihús, tojás, tej értékesítésére vonatkozó adómérték-csökkenés Belföldi összesítő jelentés értékhatárának leszállítása, az összesítő szabályai ■ Számlázó rendszerek online bekötése ■ Turizmusfejlesztési hozzájárulás ■ Fordított áfa kiterjesztése ■ Új EU-s ingatlan fogalom és következményei.

Problémás kérdések a folyamatosan teljesített (időszaki elszámolású) ügyletek elszámolásában: ■ Teljesítési időpont ■ Hogyan kell számlázni, ha előre történik a fizetés, és hogyan, ha utólag? ■ Eltérő elszámolási időszakú ügyletek számlázása egy számlán vagy külön számlán ■ Folyamatosan teljesített ügyleteknél alkalmazandó számlakorrekciók, helyesbítések, pótlólagos kiszámlázások ■ Számla tartalmi kellékei ■ Fizetési kötelezettség keletkezése (azaz a teljesítés) időpontjának meghatározása ■ Mikor fordul elő az előleg számla és hogyan lehet kiküszöbölni? ■ Hogyan kell számlázni, ha a folyamatos teljesítésű ügylet egyben fordított adózású is? ■ Folyamatos teljesítés és pénzforgalmi adózás ■ Hogyan kell kezelni az utólagos helyesbítéseket, pótlólagos kiszámlázásokat a folyamatos teljesítésű számláknál? ■ Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása külön számlán.

Térítésmentes ügyletek kezelése: ■ Ingyenes termékátadás, ingyenes szolgáltatás ■ Mikor lehet áfa nélkül átadni terméket, szolgáltatást? ■ Adóalap az ingyenes ügyleteknél ■ Bizonylatolás ■ Áfa áthárítása ■ Adólevonás.

Csereügyletek és kompenzációk kezelése: ■ Amikor nincs pénzmozgás ■ Amikor nem a vevő fizet vagy nem az eladónak fizetünk.

Kártérítés, kártalanítás, bánatpénz, óvadék, foglaló, előleg: ■ Elhatárolási problémák ■ Helyes számlázás ■ Mikor áfás és mikor nem ■ Amikor pénzben fizetik és amikor természetben.

Adóhatóság által újonnan elvárt partner-ellenőrzési eljárás: ■ Új kötelezettség minden áfa-alanynál ■ Szerződéses partner ellenőrzési mechanizmus ■ Üzleti ellenőrzési eljárás ■ Mit vár el az adóhatóság a bejövő számláknál és a kimenő számláknál? ■ Mivel küszöbölhető ki a fiktív számlák befogadása ■ Új NAV útmutató és az EU bírósági gyakorlat hasznosítható eredményei ■ Új Kúriai összefoglaló és ítéletek gyakorlati tanulságai.

Ki a felelős a számla hibájáért és milyen hibák javíthatóak: ■ Felelősek vagyunk-e a partner adócsalása miatt – belföldi és közösségi ügylet esetén? ■ Partner-ellenőrzési eljárás, valamint az adólevonás és a közösségi adómentes értékesítés kapcsolata ■ Mikor felelős a számlabefogadó vagy a közösségi adómentesen számlázó a láncban történő adókijátszásért? ■ Szükséges és elvárható intézkedések az adóhatóság és a Kúria gyakorlata szerint ■ Objektív és szubjektív felelősség ■ A „tudta”, „tudhatta” elvárhatósági szint az adólevonási jog és az adómentes közösségi számlázás megvonása során.

Áfa nélküli vagyonátruházások feltétele, apport, üzletágátadás, cégeladás áfa-mentességének feltételei, részvény-átruházás, értékpapír-befektetések kezelése: ■ Portfolió-átadás áfa-kezelése ■ Csoporton belüli finanszírozásnak milyen hátrányos következményei vannak az áfában? ■ Cégeladás áfa-mentesen – mikor adómentes és mikor hatályon kívüli a cégeladás, fióktelep-átadás, értékpapír-átruházás? ■ Mikor kell arányosítani ezen ügyletek miatt a levonható áfát az egyébként adóköteles tevékenységet végzőnek és hogyan kerülhető ez el?

Visszáru, teljesítés-meghiúsulások, garanciális ügyletek áfa-elszámolása: ■ Belföldön és határon átnyúlóan.

Adófizetési kötelezettség keletkezése, teljesítési időpontok: ■ Teljesítési időpontok főszabály ■ Részletfizetés és részteljesítés különbözősége ■ Zártvégű lízing ügyletek – bizományi és ügynöki konstrukciók számlázása ■ Fordított adózású ügyletek számlázása ■ Hogyan kell számlázni a közösségi adómentes értékesítést, közösségi szolgáltatásokat, közösségi beszerzést – ha termék és ha szolgáltatás ■ Mi ezeken a számlákon a teljesítési időpont? ■ Melyik bevallásban kell szerepeltetni? ■ Milyen árfolyamot kell alkalmazni a forintosításnál ■ Mi a teendő a határon átnyúló időszaki elszámolású (folyamatosan teljesített) ügyletnél?

Árengedmények és árleszállítások számlázása: ■ Mi a különbség az árengedmény és az árleszállítás között áfa- és számlázási szempontból? ■ Mikor szükséges, hogy minden érintett azonos feltételekkel részesüljön az árcsökkentésből és mikor nem? ■ Áfa-alapot csökkentő árengedmények típusai ■ Pénzbeli árengedmény ■ Skontó ■ Értékesített termék, szolgáltatás mennyiségére tekintettel adott engedmény ■ Üzletpolitikai célú engedmény ■ Természetbeni árengedmény ■ Pontakciók, voucherek, utalványok az áfában az új voucher irányelvre is figyelemmel.

Számlakorrekció szabályai, korrekciós számla kiállítása: ■ Számlakibocsátó és számlabefogadó ■ Utólagos adóalap-csökkentés ■ Tárgyi feltétele ■ Fizetendő adó csökkentésének elszámolása ■ Korrekciós számla befogadójának adóelszámolásaMelyik bevallásban veszi figyelembe a csökkenést és a növekedést a számlakibocsátó vagy -befogadó? ■ Korrekciós és csoportos korrekciós számla ■ Helyesbítő számla, számlával egy tekintet alá eső okirat, érvénytelenítő számla, sztornószámla, alkalmazandó árfolyam ■ Számlakorrekció a bevallásban ■ Számszaki eltérések kezelése ■ Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése ■ Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru Minőségi kifogás, előleg visszatérítés ■ Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás ■ Téves adókulcs korrekciója ■ Fordított adózású ügyletek korrekciója ■ Befogadó levonható adójának csökkentése ■ Határon átnyúló ügyletek korrekciós szabályai ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás, importszolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója ■ Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója ■ Elírások javítása ■ Transzferár-korrekciók kezelése ■ Számlakorrekció határon átnyúlóan ■ Számlakorrekcióknál, utólagos helyesbítéseknél mikor kell és mikor tilos önellenőrizni a számlakibocsátónak és a -befogadónak?

Devizás számláknál alkalmazandó árfolyam.

Számlázási szabályok határon átnyúlóan: ■ Közösségi, illetve export bizonylatok ■ Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása ■ Melyek a feltételei annak, hogy egy szolgáltatást külföldi teljesítés miatt áfa nélkül számlázzunk? ■ Melyek a feltételek a közösségbe kiszállított aru adómentes számlázására? ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás ■ Közösségbe irányuló termékeladások áfa-mentes számlázásának feltételei ■ Igazolások, bizonylatok, dokumentumok ■ Háromszögügylet és láncügylet számlázási szempontból ■ Mi szerepel a számlán és a bevallásban a különböző szereplőknél?

Új számlázási szabályok 2018. január 1-től.

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

További részletek bezárása

INTERNETES JELENTKEZÉS
>