VÁM 2017 Szeminárium és Workshop (Max. 14 fő!)
Modern vámjogi megoldások
Import ÁFA kezelési módok, Kiszervezett vagy integrált vámtevékenység, Engedélyezett gazdálkodói státusz (AEO), Vám-optimalizálási lehetőségek, Képviseletek formái, Ellenőrzések
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2017. november 16., csütörtök, 09.00–13.00, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–13.00: Dr. Falcsik István

(üzletágvezető, vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás, RSM Hungary)

09.00–13.00: Szántó Tímea

(tanácsadó, vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás, RSM Hungary)

Helyszín:

RSM Hungary Irodaház (1138 Budapest, Faludi u. 3.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 36.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 29.520 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 28.045 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 25.830 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 24.540 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Adózás/Számvitel 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Adózás/Számvitel 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.20: Kávészünet
11.20–13.00: Előadás 2. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A vámszeminárium célja, hogy a gazdálkodók széles körben és részletekbe menően megismerjék az Uniós- és nemzeti vámszabályozás által biztosított lehetőségeket gazdálkodói, hatósági és tanácsadói szemszögből nézve. A képzés keretében tájékoztatást nyújtanak az előadók a modern – költséghatékony – vámjogi megoldásokról, szakértőink gyakorlatias áttekintést adnak a vámszabályozás legfontosabb részleteiről.

Tematika:

Miért érdemes Magyarországon vámkezeltetni? ■ A hazánkban történő vámkezeltetés összevetése a külföldön történő vámkezeltetéssel (fiskális, kockázati és egyéb szempontok szerint)

Kiszervezett vámtevékenység kontra integrált vámtevékenység a gyakorlatban, ÁFA fizetéssel történő import vagy az ÁFA levonás alkalmazás: ■ Integrált formában történő – a gazdasági társaság saját munkavállalói által végzett – vámtevékenység és a kiszervezett formában történő – külső vámszolgáltató igénybevételével végzett – vámtevékenységek összevetése, valamint a speciális formában történő – kiszervezett, mégis a gazdasági társaság nevében eljáró külső szolgáltató igénybevételével végzett – vámtevékenység ismertetése ■ Milyen előnyök és hátrányok kapcsolódnak az egyes vámtevékenység típusokhoz? ■ Import ÁFA levonhatóság jogszabályi hátterének ismertetése és a levonási jog tárgyi feltételeinek ismertetése, valamint alkalmazása a gyakorlatban

Az engedélyezett gazdálkodói státusz megszerzése a gyakorlatban az ügyfél szempontjából, avagy hogyan szerezhetjük meg az AEO engedélyt? ■ AEO „rendszer” ismertetése (típusai, előnyök) ■ Hogyan tudja a gazdasági társaság csökkenteni az EKÁER adminisztrációs kötelezettségeit? ■ Hogyan csökkenthető le a nyújtandó jövedéki biztosíték mértéke? ■ Milyen alanyi jogon járó kedvezményekben részesülhet egy AEO-s gazdálkodó? ■ Engedély megszerzésének folyamata és időtartama ■ Milyen feltételek teljesülése és fennállása szükséges ahhoz, hogy megkapjuk az AEO engedélyt? ■ AEO engedély kérelmezéséhez szükséges kötelezően csatolandó dokumentumok ismertetése ■ Hogyan tud egy tanácsadó segíteni az AEO engedélyhez jutásban? ■ Miben könnyíti meg az ügyfél dolgát egy tanácsadó alkalmazása?

A Közösségi és a nemzeti vám- és ÁFA szabályozás által biztosított vám-optimalizálási lehetőségek: ■ Milyen – a jogszabályok nyújtotta – lehetőségek vannak a vám és import ÁFA fizetési kötelezettségek csökkentésére, akár azok alóli mentesülésre? ■ A különböző vámoptimalizálási lehetőségek ismertetése

Képviseletek formái és az azokból eredő kockázatok: ■ Milyen képviseleti formák léteznek a vámigazgatási eljárások során? ■ Mi a különbség ezek között? ■ Kinek milyen képviseleti formát célszerű alkalmaznia? ■ Milyen kockázatokat rejt magában a képviselet nyújtása, illetve képviselő megbízása? ■ Milyen kötelezettségek merülnek fel közvetlen és közvetett képviselet esetén? ■ Felelősségi körök (polgárjogi, büntetőjogi) elhatárolása a képviseletre vonatkozó megbízás esetén

Utólagos ellenőrzések, jogorvoslati eljárások gyakorlati tapasztalatai, illetve a prevenció jelentősége: ■ Utólagos ellenőrzés főbb területei ■ Vámtarifális besorolások kiemelt szerepe, illetve a vámtarifális besorolások utólagos megváltoztatásának következményei ■ Néhány gondolat a jogellenes forgalomba hozatalról, fizetésre kötelezettek köre, munkavállalói felelősség alakulása ■ Milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a gazdálkodók rendelkezésére a vámigazgatási eljárások során? ■ Milyen preventív lehetőségeket célszerű a gazdasági társaságoknak alkalmaznia annak érdekében, hogy elkerüljék a szankcionálást?

Konzultáció, gyakorlati tapasztalatok megosztása

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>