ADÓZÁS 2018
Szja, Tao, Áfa, Art, Helyi adók, Tbj, Kata, Kiva
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
Könyvelők: 8 kreditpont  (vállalkozási szak/adózási témakör)
Adótanácsadók, (okl.) adószakértők: 9 kreditpont
Könyvvizsgálók: 2 kreditpont

Időpont:

2018. június 27., szerda, 09.00–16.15, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–16.15: Gottgeisl Rita 
(adószakértő, könyvvizsgáló, Adótanácsadók Egyesülete Nonprofit Tagozat elnöke)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (40% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 16.380 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (40%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 15.560 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (50% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 13.650 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (50%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 12.970 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja az ADÓZÁS 2018 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki az ADÓZÁS 2018 című szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–10.30: Előadás 1. része
10.30–10.45: Kávészünet
10.45–12.15: Előadás 2. része
12.15–13.00: Ebédszünet
13.00–14.30: Előadás 3. része
14.30–14.45: Kávészünet
14.45–16.15: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

SZJA
■ Új juttatások elemek feltételei, lehetőségei ■ Az óvodai szolgáltatás megtérítése ■ A mobilitási célú lakhatási támogatás ■ Támogatás a diákhitel törlesztéséhez ■ Egyéb változások ■ A magánszemély ingatlan hasznosításának adózása, bérbeadás, fizető vendéglátás, értékesítés megváltozott szabályai ■ Az ingatlan értékesítésből származó jövedelem adózása ■ A szociális hozzájárulási adó mértékváltozás hatása az összevont adóalapra ■ A közös tulajdonok költség elszámolása ■ Iskola rendszerű képzés tartalma és kezelése ■ Praxisjog értékesítés előírásai ■ Fuvarozók napidíja ■ Szüneteltető átalányadózó bevételi értékhatára ■ Elhunyt magánszemélyek adózása ■ Változások a személygépjárművek költségelszámolása feltételében ■ Adóbevallások módja ■ Adózás rendjéből átkerülő előírások ■ Új adómentes bevételek ■ Ösztöndíjak ■ Sportolók ■ Társadalmi felzárkóztatással kapcsolatban ■ Nyelvvizsgához kapcsolódva ■ Diákhitel elengedése gyermekvállalás esetén ■ Hősi halottak hozzátartozóinak lakhatási támogatása ■ A teljes életre szóló biztosítással kapcsolatosan hatályba lépő változások.
TAO
■ Egyes adóalap kedvezmények és a kedvezmények igénybevételének feltételei ■ Korai fázisú vállalkozások kedvezménye ■ Elektromos töltőállomás adóalap kedvezménye ■ Munkaerő-mobilitás kedvezménye + munkavállalói bérlakás ■ Növekedési adóhitel és a kamatfizetési kötelezettség ■ A látványcsapat-sport és kultúra támogatás juttatásának változó feltétel rendszere ■ IFRS szerinti beszámolót készítő társaságok TAO kezelése ■ A bejelentett részesedésekkel kapcsolatos változások ■ Az ART változások a TAO törvényben.
ÁFA
■ Az alanyi mentesség tartalma, és egyes adózási események kezelése alanyi mentesség esetén (tárgyi eszköz értékesítés, közösségi szolgáltatás nyújtása és igénybevétele, közösségi termékértékesítés és termékbeszerzés, közérdekű és sajátos adómentes értékesítések) ■ Számlázó programok adóhatósági bekötése ■ Adatszolgáltatási kötelezettség 2018. július 1-től ■ Adómérték-csökkenések kezelése, hatályba lépése: internet szolgáltatás, a vendéglátás, sertéshús, hal ■ Nyilatkozattételi köztelezettségek az Áfa törvényben.
ART
■ Megbízható adózói körbe kerülés feltételei, közzététele, előnyei, lehetőségek a jogutódok számára ■ Az önellenőrzés bejelentési lehetősége ■ Az adózói nyilatkozat, az adófizetési biztosíték tartalma és kezelése, szabályai ■ Adóhatósági mentorálás ■ Késedelmi pótlék, mulasztási bírság átalakult tartalma ■ Egyéni vállalkozók bevallásainak közzététele ■ Élelmiszer automatákkal kapcsolatos előírások ■ Adószám felfüggesztés és a fokozott adóhatósági felügyelet megszűnése ■ Készpénzfizetés bejelentésével kapcsolatos változás.

ADÓIGAZGATÁSI RENDTARTÁS
■ A törvény hatálya ■ Új alapelvek – közérthetőség, méltányosság ■ Kapcsolattartás, igazolási kérelem, iratbetekintés ■ Ellenőrzéssel kapcsolatos változások.

ADÓHATÓSÁG ÁLTALI VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS
■ Az eljárás tartalma ■ Jogorvoslati lehetőségek ■ Jövedelem letiltások bejelentési kötelezettsége.

HELYI ADÓK
■ Helyi iparűzési adó egységes bevallása ■ Egyablakos bejelentkezés cégalapításakor ■ Az előrehozott adó ■ IFRS kezelése a helyi adónál ■ Sportszervezetekkel, civil szervezetekkel kapcsolatos változás ■ Reklámhordozók építményadó-kötelezettsége.

TBJ
■ Minimálbér változás és hatása a járulékfizetésre ■ Társaság személyesen közreműködő tagjának járulékfizetési kötelezettsége ■ Egyszerűsített foglalkoztatás előírásai ■ Adószámos magánszemély számára történő kifizetés kezelése ■ Nyugdíjas szövetkezet keretében történő közreműködés feltételei és lehetősége (a vonatkozó törvényi és adózási előírásokat is bemutatjuk) ■ SZOCHO mértékének csökkenése (19,5%), és a kedvezmények változása ■ Az EHO mértékének változásaRehabilitációs járulék számítása, és a járulékfizetési kötelezettség csökkentésének feltételei ■ Az EKHO változások – sportolók kedvezményei, ekho és kata együttes választásának tilalma.

KATA
KATA, EVA és TAO szerinti adózás összehasonlítása ■ Mikor melyik adó választása optimális, ezt néhány példán keresztül tekintjük át ■ Problémák az KATA, illetve az EVA alkalmazása során ■ Be nem jelentett kisadózó ■ Elkülönítés a munkaviszonytól ■ Átalakulás – megszűnés menete ■ Kapcsolt vállalkozások kezelése ■ Nyilvántartások ■ KATA 2018. évi változásai ■ Az adóalanyiság megszűnése adótartozás esetén ■ Az adóalanyiság ismételt választásának időpontja ■ Főállású kisadózók körének változása ■ Ügyvédi irodák KATA választásának lehetősége ■ A szociális hozzájárulási adó mérték változás hatása a kisadózó vállalkozók társadalom-biztosítási ellátásának alapjára.

KIVA
■ KIVA 2018-re elfogadott változásai ■ Veszteség figyelembe vétele, elszámolás ■ Beszámoló-készítési kötelezettség ■ Adókulcs változása ■ Adók, amelyeket kivált a kisvállalati adó, a választásra jogosultak köre ■ Bemeneti feltételek: a törvény által meghatározott feltételek értelmezése, kihangsúlyozva a kapcsolt vállalkozásokat. Az év közbeni áttérés és az év végi áttérés közötti azonosságok és különbözetek ■ Az adóalanyiság megszűnése ■ TAO-ról áttérés, a jogutód nélküli megszűnéssel azonos adóbevallás, az önálló üzleti év miatti teendők. Milyen adóalap-csökkentő tételek nem vehetők figyelembe az áttérés előtti utolsó adóbevallás összeállítása során? ■ Adóalap meghatározása ■ Beruházások és értékcsökkenés KIVA időszaka alatt, mit tekinthetünk új beruházásnak ■ Az adóelőleg meghatározása, fizetési kötelezettsége.

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>