ALANYI ADÓMENTESSÉG 2019
Jelentősen emelkedik az értékhatár
Áttérés vs. Maradás (+ AJÁNDÉK SZAKKÖNYV)
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2018. december 10., hétfő, 09.00–13.30, regisztráció 8 órától.

 

Fontos! AJÁNDÉK a résztvevőknek! Az előadásra jelentkezők a helyszínen kezükbe kapják a 2018. december 6-án megjelenő Alanyi adómentesség 2019 című szakkönyvet, melynek piaci ára 10.000 Ft + áfa.

Előadó(k):

09.00–13.30: Bonácz Zsolt
(adótanácsadó, adószakértő)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 5.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 5.000 Ft-kedvezménnyel, 13.900 Ft helyett 8.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása (Nagy ÁFA Kézikönyv I.) című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása című szakkönyvet és máris Öné 5.000 Ft kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.30: Kávészünet
11.30–13.30: Előadás 2. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az Áfa tv. változásai közül az egyik legfontosabb az alanyi adómentesség értékhatárának jelentős (8 millióról 12 millió forintra történő) emelése. Ennek eredményeképpen 2019-től várhatóan olyan vállalkozások is fontolóra veszik az alanyi adómentesség választását, akik 2018-ig áfa fizetésére voltak kötelezettek. E körbe tartozó vállalkozásnak ismerni kell az alanyi adómentesség választásának törvényi feltételeit, azokat helyesen kell értelmezni. Továbbá azt is mérlegelni kell, hogy az alanyi adómentesség választása az előnyök mellett milyen hátrányokkal jár.

A katás vállalkozások többsége alanyi adómentes státuszú. 2019-től a naptári évre meghatározott 40%-os adót nem viselő katás bevételhatár és az alanyi adómentesség felső határa megegyezik. Az alanyi adómentes katás vállalkozásoknak különbséget kell tenniük a két fogalom között. Amennyiben a katás bevétel alapján vizsgálják meg az alanyi adómentesség értékhatárát, akkor téves döntés hozhatnak az alanyi adómentesség fennmaradásával, illetve elvesztésével kapcsolatban.

Tematika:

Alanyi adómentesség értékhatárával összefüggő szabályok

Értékhatár számítása a tevékenység megkezdésénél

Értékhatár számítása a tevékenység szüneteltetése, jogutód nélküli megszűnés esetén

Alanyi adómentesség értékhatárába beszámító ügyletek köre

Alanyi adómentességre értékhatárába be nem számító ügyletek köre

Előleg kezelése

Az Áfa tv. 58. §-ának hatálya alá tartozó ügyletek megítélése

Ingatlan bérbeadási tevékenység minősítése

Külföldre irányuló termékértékesítések, szolgáltatásnyújtások kezelése

Alanyi adómentesség 2019. január 1-jétől történő választásánál az értékhatár vizsgálata

Alanyi adómentesség választásának következményei korábban áfa fizetésére kötelezett vállalkozás esetében

 Tárgyi eszközzel kapcsolatos korrekció

 Áfás időszakban beszerzett áru, anyag felhasználása az alanyi adómentesség időszakában

Áfás időszakban keletkezett fizetendő, levonható adó utólag korrekciója

Közösségi beszerzések adózása

Más tagállamból beszerzett termékek adózása

Más tagállambeli, harmadik országbeli adóalanytól igénybe vett szolgáltatások adózása

Alanyi adómentesség és a KATA

Katás bevétel meghatározása

Alanyi adómentesség értékhatárának és a 40%-os adót nem viselő bevételhatár fogalmának elhatárolása és egymáshoz való viszonya

Egyéb adózási kérdések

 Tárgyi eszköz (pl. személygépkocsi, ingatlan) értékesítése

 Adólevonási joggal kapcsolatos szabályok

Ingyenes ügyletek

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>