Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2019
2019-re vonatkozó változások és aktualitások
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2018. december 12., szerda, 10.00–16.00, regisztráció 9 órától.

Előadó(k):

10.00–16.00: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 5.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 5.000 Ft-kedvezménnyel, 13.900 Ft helyett 8.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása (Nagy ÁFA Kézikönyv I.) című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása című szakkönyvet és máris Öné 5.000 Ft kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–11.10: Előadás 1. része
11.10–11.20: Kávészünet
11.20–12.30: Előadás 2. része
12.30–13.15: Ebédszünet
13.15–14.30: Előadás 3. része
14.30–14.40: Kávészünet
14.40–16.00: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

Újra jelentős változásoknak nézünk elébe az ÁFA adózásnál. Alapjaiban változik az utalványokra vonatkozó szabályozás, az utalványokat meg kel tudnunk különböztetni az árengedményre jogosító igazolásoktól, el kell tudnunk határolni, hogy egy- vagy többcélú utalványról van szó stb. Bizonyos esetekben előbb kell az áfát befizetni, mint eddig. A bérelt, nyíltvégű lízingbe vett személygépkocsi áfa elszámolása és dokumentációs követelményrendszere is teljesen átalakul. És akkor még nem is beszéltünk az időszaki elszámolású ügyleteket érintő áfa-változásról, a fordított adózást érintő rendelkezések módosulásáról vagy a lakásáfáról. Tudjunk meg többet a változásokról! És persze az aktuális áfa „slágertémákról” sem szabad megfeledkeznünk, ezekről is szó lesz az előadás keretében rengeteg gyakorlati példával illusztrálva az elmondottakat!

Tematika:

I. Az ÁFA törvény 2019. január 1-jétől hatályos változásai

1. Az utalványok átruházására vonatkozó szabályok – Előre hozza az áfa-fizetést az utalvány? Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? ■ Egy célú utalvány fogalma ■ Több célú utalvány fogalma ■ Utalványok kibocsátása, értékesítése, beváltása ■ Utalványok ingyenes és térítéses átruházása ■ Adóalap meghatározása ■ Utalványok számlázása ■ Gyakorlati példák ■ Üdülési utalványok, étkezési utalványok, SZÉP Kártya juttatása ■ A munkáltatónak áfát kell fizetni a dolgozónak juttatott cafetéria utalvány után?

2. Mi a különbség az utalvány és az árengedményre jogosító igazolás között?

3. Személygépkocsi bérleti díjra vonatkozó új levonási szabályok ■ Új levonási szabályok a bérelt személygépkocsinál ■ Magánhasználat szerepe ■ Diktált levonási hányad ■ Útnyilvántartás ■ Magánhasználati ellenérték kiterhelése ■ Fenntartási, üzemeltetési költségek ■ Személygépkocsi beszerzés, lízingbe vétel, tartós bérlet ■ Választás az elszámolási módok között ■ Elvárt dokumentáció

4. Az ÁFA tv. 58. §-át (időszaki elszámolású ügyleteket) érintő változás

5. Exporthoz, importhoz kapcsolódó szolgáltatások adómentessége

6. Alanyi adómentesség, pénzforgalmi adózást érintő változás

7. Távolról nyújtható szolgáltatás szabályainak változása (elektronikus szolgáltatás, telekommunikációs szolgáltatás, rádiós és televíziós media szolgáltatás)

8. Számlázás szabályainak változása

9. Fordított adózás – munkaerő-kölcsönzés szabályának változása

10. A gabona-, vas- és acéltermék fordított adózása

11. Ingatlanokkal kapcsolatos ÁFA-szabályok ■ Lakás-értékesítés adómértékének változása 2020. január 1-jétől ■ Előleg ■ Végszámla esete ■ Az 5%-os lakásáfa kivezetésével összefüggő átmeneti rendelkezés ■ Kiknek hosszabbodik meg az 5%-os áfa alkalmazásának határideje?

12. Alanyi mentesség értékhatárának megemelése

13. Vámtarifaszám aktualizálása, SZJ szám megszűnése ■ Állapot rögzítés ■ Átkonvertálás mit jelent

14. Egyéb változások                                                  

II. Számla adatokról online adatszolgáltatás, számlázás, számlamódosítás szabályai

1. Adatszolgáltatás a kibocsátott számlákról ■ Hogyan kell kezelni az alanyi és a tárgyi mentességet, a különleges adózási státuszokat az adatszolgáltatás során ■ A hibajavítás ■ Mikor kell technikai érvénytelenítéssel javítani és mikor tilos?

2. Számlázó programmal előállított számla – külön jogszabály ■ Számlázó programmal szembeni követelmény ■ Kiállított, kibocsátott számla ■ Adatszolgáltatás adattartalma

3. Nyomdai úton előállított számlákról adatszolgáltatás ■ Adattartalma az Áfa tv. szerinti kötelező adatok ■ Értékhatártól függ a feltöltés gyakorisága

4. Befogadott számláról adatszolgáltatás – a belföldi áfa összesítő jelentés új szabályai ■ Adattartalom ■ Értékhatár

5. Átmeneti rendelkezések – kibocsátott és befogadott számlák esetében

6. Adatszolgáltatás és a pénztárgéphasználat

III. Aktuális ÁFA és számlázási kérdések

1. Számlakorrekciók szabályai ■ Módosító, jóváíró számla fogalma ■ Mi az a számlával egy tekintet alá eső okirat és mikor használjuk? ■ Milyen esetben és hogyan kell kiállítani érvénytelenítő számlákat ■ Hogyan kell korrigálni, ha adóalapot, adóösszeget érint a korrekció és hogyan, ha egyéb adatot javítunk? ■ Teljesítési időpont kérdése korrekciós számlánál ■ Számlakorrekciók bevallásban való szerepeltetése a kibocsátónál és a befogadónál ■ Mikor tilos és mikor kötelező az önellenőrzés?

2. Időszaki elszámolás ügyletek gyakorlati alkalmazási problémái ■ Mikor melyik teljesítési időpontot kell alkalmazni? ■ Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása ■ Hogyan kell kezelni az utólagos helyesbítéseket, számlakorrekciókat, pótlólagos kiszámlázásokat, az elszámolószámla kiállítását az időszaki elszámolású számláknál?

3. Adóalapot csökkentő árengedmények, promóciók, marketing akciók ÁFA szabályai ■ Mi az eltérés az árengedmény és az utalvány fogalma és áfa kezelése között? ■ Skontó, mennyiségi, üzletpolitikai célú árengedmény, rabat ■ Százalékos és fix összegű engedmény ■ Azonnali és utólagos árengedmény ■ Számlázott és nem számlázott engedmény ■ Eltérés a nyugtás és a számlás ügyletekből adott árengedmények között – Mire kell figyelni? ■ Többszereplős árengedményi konstrukciók ■ Természetbeni árengedmény ■ Mi a különbség az árleszállítás és az árengedmény között? ■ A hibás termék miatt adott árleszállítás áfa kezelése ■ Árengedmény termékben és szolgáltatásban ■ Árengedmény végigvezetése a számlázási láncon ■ Dokumentációs követelmények és számlázási előírások az engedményeknél

4. Előleg, foglaló, részletfizetés, részteljesítés ÁFA kezelése

5. Térítésmentes ügyletek

6. Ingatlan értékesítésének és bérbeadásának kezelése az ÁFA-ban

7. Számlázási szabályok – Belföld/Külföld, számlakorrekciók, meghiúsulások, visszáruk, visszaszámlázások

8. Elektronikus számlázás és archiválás megváltozott szabályai

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>