CIVIL SZERVEZETEK 2018
Egyesületek, Alapítványok, Civil társaságok
Működés, Számvitel, Adózás
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2018. június 12., kedd, 10.00–16.00, regisztráció 9 órától.

Előadó(k):

10.00–16.00: Gottgeisl Rita 

(könyvvizsgáló, adószakértő, Adótanácsadók Egyesülete Nonprofit Tagozatának elnöke)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Nonprofit Kézikönyv 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Nonprofit Kézikönyv 2017 című szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–11.10: Előadás 1. része
11.10–11.20: Kávészünet
11.20–12.30: Előadás 2. része
12.30–13.10: Ebédszünet, kávészünet
13.10–14.30: Előadás 3. része
14.30–14.40: Kávészünet
14.40–16.00: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

Civileket érintő jogszabályok a gyakorlatban

Kinek szól a konferencia? A civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, civil társaságok) vezetőinek, ügyintézőinek, valamint az őket könyvelő kollégáknak. Az előadás áttekinti és bemutatja a civil szervezetek nyári-őszi tennivalóit, a 2018-as év könyvelési, adózási és egyéb adminisztrációs feladatait a 2017. évi zárás tapasztalatainak, illetve a 2018-as változások tükrében.

JOGI HÁTTÉR, MŰKÖDÉS:CNYTV. ■ Közalapítvány is elektronikus eljárásra kötelezett lett ■ Pénzbírságot szabhat ki a bíróság, ha a civil szervezet elmulasztja: a) a változás bejegyzési eljárás indítását határidőn belül, b) a beszámolója közzétételét határidő +1 éven belül ■ Egyszerűsített nyilvántartásba vételi eljárás esetén, ha határidőn +30 napon belül nem hoz döntést a bíróság, a nyilvántartásba vétel a törvény erejénél fogva a 46. napon megtörténik ■ Nyilvántartással és változásbejegyzéssel kapcsolatos határozatokat az OBH közzéteszi ■ Jogorvoslatok rész átalakul, nyilvántartással és változásbejegyzéssel kapcsolatosan nem lehet fellebbezés, helyette 60 napon belül per indítható a végzés hatályon kívül helyezésére (jogszabályba ütközés, érvénytelenség) ■ Törvényességi felügyeleti eljárás részletes szabályai – célja, hogy a bíróság intézkedéseivel a szervezet törvényes működését kikényszerítse ■ PTK. ■ Egyesületre vonatkozó szabályok átalakultak, értelmezési nehézségeket oldanak fel azzal, hogy világossá tették, mik azok a szabályok, melyektől nem lehet eltérni, illetve melyeket tekinthetjük ún. modell szabályoknak, ezzel segítve a gyakorlati alkalmazást.

GAZDÁLKODÁS – KÖLTSÉGVETÉS – PÉNZKEZELÉS: ■ Civil tv. bevételekre és költségekre vonatkozó előírásai ■ Hogyan készítsünk költségvetést? – Folyamatos újratervezés ■ Mindennek az alapja a pénzkezelés. Szabályzat és gyakorlat összhangja. Mit kell szabályozni?

KÖZHASZNÚSÁG VS. SZÁMVITELI RENDSZER: ■ Mi a közhasznúság? Ki kérhet közhasznú minősítést? Létesítő okirat. Mutatószámok és ami mögötte van ■ Mit jelent a működésben, adóban (szja, áfa, tao, helyi adók), szja 1%-ban, támogatások fogadásában? ■ Számviteli rendszerek (egyszeres, kettős) – Kapcsolódó beszámolók – Áttérés ■ Jogi személyiséggel rendelkező önálló szervezeti egység teendői.

SZJA1%: ■ Ki kaphatja? ■ Regisztrációs eljárás és változás bejelentés (EGYREG) ■ Mikor érkezik a pénz? ■ Mire lehet költeni? ■ Kapcsolódó adminisztráció – Költség-elkülönítés – Bevétel-elhatárolás, számviteli beszámoló, KOZ = SZJA1% nyilvántartás ■ EGYADAT és egyedi tájékoztatás kérése.

KÜLSŐ FORRÁSOK: ■ Adomány – Támogatás – Szponzoráció = Pénzben – Nem pénzben (ingyenes termék, szolgáltatás) ■ Számvitel – 2017-től új szabály: mérlegkészítésig pénzügyileg rendezték helyett az elszámolás megtörtént, ingyenes ügyletek bekerülési értéke, fejlesztési célú támogatáshoz kapcsolódó passzív időbeli elhatárolás, devizás támogatások, árfolyam ■ Új kormányrendelet és beszámoló nyomtatvány ■ Külföldről támogatott civil szervezet tervezett fogalma és adminisztrációja ■ Áfa – közcélú adomány, mentesség, visszatérítés, arányosítás, kérelmek, igazolások ■ Tao – adomány fogalma, igazolás-kiadás (adóalap kedvezmény/elismert költség).

INGATLAN-HASZNOSÍTÁS: ■ Megítélése a civil törvényben (alaptevékenység) ■ Megítélése a számvitelben (elszámolása a bevételek között, kapcsolódó költségek, értékcsökkenés) ■ Megítélése a TAO-ban (adóalap-korrekciók, kedvezményezett tevékenység bevétele, adómentes bevétel) ■ Megítélése az ÁFA-ban (bérbeadás – értékesítés, adómentes – adókötelessé tétel, kapcsolódó alanyi mentesség).

KÖZREMŰKÖDŐK, FOGLALKOZTATOTTAK: ■ Választott tisztségviselők (Felelősség, Összeférhetetlenségi szabályok, Díjazás/Költségtérítés adózása = Ptk., Civil tv., Szja) ■ Egyesületi tagok (Tagdíj – Igénybe vett szolgáltatás – Cél szerinti juttatás = Áfa és Szja) ■ Önkéntesek (Ki lehet önkéntes? Bejelentés–adminisztráció. Milyen juttatásokat kaphat? Önkéntes munkaóra könyvelése, bemutatása a beszámolóban, hatása a közhasznúsági mutatókra) – Közösségi szolgálat ■ Civil szervezet, mint kifizető: megbízás, adószámos magánszemély, ingatlan-bérlés magánszemélytől (Szja, Eho) ■ Munkavállalók, Egyszerűsített foglalkoztatottak, Ösztöndíjas foglalkoztatás (Munka tv., Szja, járulékok) ■ Szakmai gyakorlóhely (Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzési hozzájárulás) ■ Közfoglalkoztatás, Rehabilitációs foglalkoztatás (speciális szabályok).

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>