TB, HR, BÉRSZÁMFEJTÉS 2019
2019. január 1-jei változások
TB, Járulékok, Pénzbeli ellátások, SZJA, Munkaügy, Cafeteria
BUDAPEST
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2019. április 15., hétfő, 09.00–16.30, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–10.30: Dr. Futó Gábor 

(tb-szakértő, ügyvéd)

10.45–12.15: Dr. Takács Gábor 

(munkajogász, Opus Simplex egyik alapítója, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Munkajogi Tanszék megbízott oktatója)

13.15–14.45: Farkasné Gondos Krisztina

(bér- és társadalombiztosítási szakértő)

15.00–16.30: Karácsony Imréné

(partner, TMC First)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 29.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 29.900 Ft + áfa/fő helyett 23.920 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 29.900 Ft + áfa/fő helyett 22.725 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 29.900 Ft + áfa/fő helyett 20.930 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 29.900 Ft + áfa/fő helyett 19.885 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–10.30: Előadás 1. része (Tbj, Eho)
10.30–10.45: Kávészünet
10.45–12.15: Előadás 2. része (Munkaügy)
12.15–13.15: Ebédszünet, kávészünet
13.15–14.45: Előadás 3. része (Pénzbeli ellátások)
14.45–15.00: Kávészünet
15.00–16.30: Előadás 4. része (Szja, Cafeteria)
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

TBJ, Járulékfizetés, EHO, Szocho, Nyugdíj  – Dr. Futó Gábor

■ Társadalombiztosítás pénzügyi alapjait megillető egyes befizetéseket érintő évközi változások ■ Járulékszabályozás ■ Biztosítottak körének változása (állami projektértékelő) ■ Biztosítás szünetelésére vonatkozó szabályok változása ■ A rendvédelmi egészségkárosodási keresetkiegészítés, a rendvédelmi egészségkárosodási járadék, a honvédelmi egészségkárosodási keresetkiegészítés, a honvédelmi egészségkárosodási járadék utáni járulékfizetés szabályai A tanulmányokat folytató vállalkozók körének bővítése ■ Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséghez kapcsolódó eljárási szabályok változása ■ A megállapodás alapján fizetendő nyugdíjjárulékra vonatkozó szabályok is ■ Szociális hozzájárulási adó ■ A szociális hozzájárulás alól mentesített jövedelmek A megváltozott munkaképességű egyéni, illetve a társas vállalkozók szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető adókedvezménye ■ Egészségügyi hozzájárulás ■ Egészségügyi hozzájárulás alól mentesített személyi kör bővülése Nem pénzbeli juttatás utáni eho ■ Biztosítottak bejelentésének és a járulékbevallás teljesítésének összhangja ■ Az adóhatósági értesítésekkel kapcsolatos teendők

SZJA, Béren kívüli juttatások, Cafetéria  – Karácsony Imréné

■ Évközi adóváltozások a 2018. évi nyári adócsomag alapján ■ Az Szja tv., a Katv., a Különadó tv. módosításai ■ Az állandó lakóhely új fogalma ■ Egyéni vállalkozókat érintő módosítások (költségelszámolás, adóalanyiság megszűnése) ■ Egyes módosuló és új adómentes szabályok a személyi jövedelemadóban ■ Kisadózó vállalkozások tételes adója ■ Áttérő ügyvédi irodákat érintő módosítások ■ Osztalék utáni adót kiváltó adóhoz kapcsolódó rendelkezések ■ Adóalanyiság megszűnésével kapcsolatos módosítások ■ Egyéb pontosító jellegű rendelkezések ■ Magánszemélyek különadója ■ A magánszemélyek különadójának megszüntetésével összefüggő szabályok ismertetése ■ Felkészülés a 2019. adóévre – elfogadott, 2019-től hatályba lépő jelentős módosítások ■ Bevallással kapcsolatos változások ■ Adóelőleg-nyilatkozatokkal kapcsolatos változások ■ Egyes juttatások adókötelezettségével kapcsolatos változások ismertetése

Egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai  – Farkasné Gondos Krisztina

■ Foglalkoztatók társadalombiztosítással összefüggő feladatai ■ TB kiskönyv vezetése ■ Határozathozatal változásai ■ Ügyintézési határidők módosításai 2018-tól ■ Új eljárási szabályok 2018-tól: kérelem visszautasítása, automatikus döntéshozatal, végleges döntés ■ Új törvény bevezetésének hatása az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak eljárásainál ■ Pénzbeli ellátásokat érintő változások 2018-tól

Munkaügyi változások és az MT. friss ítélkezési gyakorlata  – Dr. Takács Gábor

■ A munkaügyi ellenőrzés újdonságai: nincs fellebbezés ■ Új uniós irányelv a kiküldött munkavállalókról: teljes béregyenlőség? ■ A munkavállaló egészségi állapotának változásával kapcsolatos új munkáltatói kötelezettségek ■ A várandós nő munkakörének módosítása előtti teendők ■ Érdekképviseleti vezetők munkajogi védelme: változó fogalom ■ A szövetkezetei foglalkoztatás újdonságai: diákok és nyugdíjasok ■ Munkaügyi adminisztráció az új polgári perrendtartás és közigazgatási eljárási törvény mellett ■ Várható változások

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>