Többszereplős ügyletek ÁFA-beli kezelése 2017-2018
(Max. 14 fő!)
Vállalati döntéshozóknak, gazdasági szakembereknek tervezési céllal (Konzultációs lehetőséggel)
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2017. november 27., hétfő, 09.00–13.00, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–13.00: Dr. Sztankó Dániel
(adószakértő, Pénzügyi képviseleti csoportvezető, RSM Hungary)

Helyszín:

RSM Hungary Irodaház (1138 Budapest, Faludi u. 3.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 36.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 29.520 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 28.045 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 25.830 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 24.540 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számlázási Kézikönyv 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számlázási Kézikönyv 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.20: Kávészünet
11.20–13.00: Előadás 2. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az adott téma szinte mindenkit érint, aki működése során valamilyen költséget átterhel az üzleti partnerére. Nem mindegy, hogy az ilyen költségek áfásak, áfamentesek, általános 27%-os áfa-kulcs vonatkozik-e rájuk, vagy kedvezményes. Bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy a vállalkozások – kedvező strukturálás alkalmazása révén – csökkentsék  az áfa-terhet és cash-flow előnyhöz jussanak. Más eseteket viszont érdemes elkerülni! Az előadás során bemutatásra kerülnek a költség-átterhelések rendező elvei, valamint egyes gyakorlati esetek, példák is.

Hogyan is kell kezelni ezeket az eseteket az áfában? Ugyanaz a kezelés kapcsolt vállalkozásoknál mint a független felek között? Hogyan kell a költség-átterheléseket számlázni, bevallani? Az ilyen költségek átterhelése: áfás, áfamentes vagy áfahatályon kívüliként kell továbbszámlázni? Elképzelhető-e, hogy ezen költségeket kedvezményes adómértékkel lehet kiszámlázni? Nagyon nem mindegy!

Mitől is függ a költség-átterhelések áfa-kezelése? Több tényező határozza meg, hogy kell-e áfát fizetni vagy esetleg lehet-e áfát megspórolni a költség-átterheléseken. Nem mindegy, hogy kik között jön létre a szerződés, mi van a szerződésben, hogyan történik az árazás. Ettől is függ, hogy az adott költség  önálló ügylet ellenértéke, egy másik ügylethez kapcsolódik járulékosan vagy egyáltalán ügylet ellenértékének nevezhető-e.

Az Európai Bizottság nemrégiben megjelenített munkaanyaga a transzferárazás lehetséges áfa-következményeiről, többek között arról is szól, hogy miként alakul a TP korrekciók áfabeli kezelése. A gyakorlatban viszont nem csak a transzferárak, hanem más nem szokványos költség-átterhelések áfabeli kezelése is kérdéseket vet fel.

Tematika:

Transzferárak miatti utólagos éves árkorrekció

■ Működési költség átterhelése

Bérköltség továbbterhelése

■ Az ún „cost plus” és „mark-up” megállapodások áfabeli kezelése

Marketingköltség átterhelése

■ Központi működési költség átterhelése cégcsoporton belül

Elszámolási díjkülönbözet továbbszámlázása

■ Bankkártya-használati díj továbbterhelése

Vámköltség átszámlázása

■ Tárgyi eszközök továbbszámlázása, amortizációs költség

Közös projektek költségmegosztása

■ Kereskedelmi hozzájárulások áfa-kezelése

Gyártási költségek továbbterhelése

■ Lánc- és háromszögügylet ÁFA- és EKÁER-beli kezelése

Európai Bíróság releváns döntései alapján a gyakorlat áttekintése

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>