Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
eÁFA, eNYUGTA, ÁFA-digitalizáció 2024 (Videó)
eÁFA rendszer bevezetése, eNyugta rendszer bevezetése, Online Számla rendszer aktualitásai, VIDA javaslatcsomag
Értékesítés: 2024. július 31-ig. Megtekintés: 2024. december 31-ig.
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Videó felvételének időpontja: 2024. február 15. (csütörtök)

VIDEÓ

2 db videó, 4 óra tananyag

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. február 15.) után leghamarabb 1 nappal (2024. február 16.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni. Fontos! Az értékesítés 2024. július 31-én zárul.

Előadó(k):

Czöndör Szabolcs
PwC Magyarország szakértője, korábban a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezetője

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. július 31-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az áfa digitalizációja egy olyan téma, mely napjainkban meghatározóvá vált Magyarországon és Európa szerte. Az elkövetkező időszakban, 2024-ben számos fontos változás várható.

2024. január 1-jétől elérhetővé válik Magyarországon az áfabevallás kiajánlás, valamint a könyvelő programok összekapcsolása is áfabevallás benyújtására. A következő digitalizációs lépés a jelenlegi online pénztárgépi rendszer megújítása 2024. közepétől, amelyben szintén a szolgáltatások terén több újdonságra is lehet számítani. Az európai digitális csomag, a ViDA csomag terén is körvonalazódnak az elképzelések, bár bevezetésük még némi időt vesz igénybe.

Az előadás során szakértőnk áttekintést nyújt a fent említett digitalizációs folyamatokról, az ezekkel járó változásokról és azok gyakorlati megvalósításáról, amely a résztvevőknek segítséget nyújthat az alkalmazkodáshoz és a felkészüléshez. Megtudhatnak mindent az áfa digitalizációjáról és az adózási gyakorlatokban bekövetkező változásokról, valamint mélyebben megismerhetik az elvárásokat és a lehetőségeket!

Tematika:

eÁFA rendszer bevezetése 2024-ben

Jogszabályi és alapvető technikai háttér

Bevallás kiajánlási folyamat bemutatása

Könyvelő programokkal összekötött bevallási folyamat bemutatása

Egyes megoldások előnyei és korlátai

Adókódolás és áfaanalitika szerepe

Az eÁFA rendszer használatára történő felkészülés gyakorlati megfontolásai

Az eÁFA rendszer előnyeinek és vállalkozási és könyvelői hasznainak összefoglalása

eNyugta rendszer bevezetése 2024-ben

Pénztárgépekre gyakorolt hatás

Az új rendszer adta szolgáltatások

Elektronikus bizonylatok megjelenése

Vevői applikációkban rejlő lehetőségek

Nyugta elektronikus csatolmányai

■ Az eNyugta rendszer integrálása a könyveléshez

Online Számla rendszer aktualitásai

■ Online Számla rendszer használata számlafeldolgozási folyamatban és egyéb ügyviteli folyamatokban

■ Áfabevallási folyamat támogatása Online Számla rendszer használatával

■ Jellemző adózói problémák feltárása és megfelelő megoldások kialakítása

■ Online Számla rendszer kapcsolata az eÁFA és eNyugta rendszerekkel

VIDA javaslatcsomag

■ A Bizottság eredeti javaslatcsomagja és annak megváltozása

■ Elektronikus számla fogalmának megváltozása

■ Európai számlaadat-szolgáltatási rendszer gyakorlati kérdései: központi rendszer, adatstruktúrák, felhasználási lehetőségek

■ Bevezetés jelenleg ismert ütemezése és kérdőjelek

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS