Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2024 (Videó)
Változások + Aktualitások
Értékesítés: 2024. július 31-ig. Megtekintés: 2024. december 31-ig.
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Videó felvételének időpontja: 2024. május 9. (csütörtök)

VIDEÓ

4 db videó, 5 óra tananyag

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. május 9.) után leghamarabb 7 nappal (2024. május 16.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni. Fontos! Az értékesítés 2024. július 31-én zárul.

Előadó(k):

Dr. Csátaljay Zsuzsanna
áfa szakértő, jogász
Saját adótanácsadó cégének, a Csátaljay-Consulting Kft.-nek az ügyvezetője, emellett 2007 óta a Deloitte Zrt. Adó- és jogi tanácsadás részlegének külső tanácsadó munkatársa. Ezt megelőzően tizennyolc éven át az APEH Általános Forgalmi Adó Osztályának szakmai vezetője volt. Az elmúlt években részt vett az áfa-szabályozás kidolgozásában, joggyakorlatának kialakításában. Számos általános forgalmi adó és számlázás tárgyú szakkönyv, publikáció szerzője, továbbá rendszeres előadója szakmai konferenciáknak, előadásoknak.

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. július 31-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Kiváló gyakorlati előadó, szuper ár! Új tematika, amely a 2023-as és 2024-es törvényváltozásokat is tartalmazza!

Tematika:

Elektronikus számla új fogalma

 Kötelező visszaváltási rendszer hatása az áfa rendszerre

OSS rendszerének kiterjesztése

■ Az elektronikus platform szolgáltatásnyújtásoknál is lehet „vélelmezett értékesítő”

■ Elektronikus platform vélelmezett értékesítői státuszának kiterjesztése

Új ingatlan fogalmának kiterjesztése a funkcióváltásokra és az önálló rendeltetési egységek számának változására

■ Építőipari fordított adózás új szabályai és azok magyarázata példákkal

Fordított adózás szabályainak pontosítása ingatlannal kapcsolatos tevékenységek esetén

■ Egyes ügyletek adómértékének változása (műalkotások importjára vonatkozó áfa mérték 5%-ra csökkentése, egyes desszert jellegű sajtkészítmények áfa kulcs csökkentése)

Áfa-levonási és -visszaigénylési szabályok

■ eÁfa bevallás működése, lehetőségei

■ Egyes online elérhető szolgáltatások teljesítési helyére és a különbözeti adózásra vonatkozó szabályok módosulása (2025-től)

■ eNyugta rendszerrel kapcsolatos tudnivalók

■ Alanyi adómentességre vonatkozó szabályok változása (2025-től)

■ Idegen ingatlanon végzett beruházások és saját rezsis beruházások aktuális áfa kérdései

Promóciós konstrukciók áfa és számlázási kérdései (két- és többszereplős promóciók, vásárlást ösztönző akciók, árengedmények, termékjuttatások, pontakciók, utalványok stb.)

■ Kiknek érdemes csoportos áfa alanyiságot választani és melyek az előnyei?

Személygépkocsival összefüggő áfa és számlázási kérdések (beszerzés, értékesítés, lízing, bérbevétel, üzemanyag, szervízköltségek, magánhasználati térítés és ha nincs térítés, elektromos autó stb.)

■ Egyenes és fordított adózás érvényesülése az ingatlanügyleteknél (ingatlan építése, értékesítése)

■ Ingatlan bérbeadás, kereskedelmi szállásszolgáltatás aktuális áfa kérdései

■ Alanyi menteseknél felmerülő tipikus áfa problémák

Étkeztetés 5%-os áfa kulcsának alkalmazásával összefüggő aktuális kérdések

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS