BIREG 2022 (Videó)
Webfelület, Feladatok, Ellenőrzés, Szankciók
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Felvétel időpontja: 2022. február 2. (szerda)

VIDEÓ

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (2022. február 2.) után leghamarabb 7 nappal (2022. február 9.) lehet a videót megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2022. május 31-ig lehet a videót megtekinteni. Fontos! Az értékesítés 2022. április 30-án zárul.

Előadó(k):

Dr. Sztankó Dániel
vezető adószakértő, igazgató, Közvetett adók, RSM Hungary

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

Kedvezmények 2022. április 30-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 24.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 24.900 Ft + áfa/fő helyett 19.920 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 24.900 Ft + áfa/fő helyett 18.925 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 24.900 Ft + áfa/fő helyett 17.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 24.900 Ft + áfa/fő helyett 16.560 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

2020 utolsó napján jelent meg a BIREG rendszerről (előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer) szóló Kormányrendelet,amely szerint minden CEMT, bilaterális fuvarozási tevékenységet végző tehergépjármű üzembentartójának regisztrálni kell az új rendszerben, sőt bizonyos esetekben a közösségi engedéllyel rendelkező EU-s vállalkozónak is regisztrálni kell az új rendszerben. A magyar feladónak és címzettnek is vannak kötelezettségei a BIREG rendszerrel kapcsolatban.

A BIREG a közlekedési hatóság által üzemeltetett, nyilvánosan elérhető informatikai rendszer, amelyben a különböző nemzetközi szállítási feladatokat – ideértve a saját számlás közúti szállítást – ellátó gépjárművek üzembentartóinak kell regisztrálniuk fuvarjaik bizonyos adatait.

A regisztrációs kötelezettségek a szállítmány feladóira, illetve a címzettjeire is vonatkozhatnak. 2021. január 1-jétől a feladóknak/címzetteknek ellenőrizni kell a rendszerben a BIREG regisztráció érvényességét, 2021. július 1-jétől a szállítással összefüggő adatokat is kell rögzíteniük a BIREG rendszerben.

Ez azt jelenti, hogy a BIREG rendszer kapcsán:

■ az árufuvarozók, illetve

■ a fuvarok feladói és

■ a szállítmányok címzettjei

is érintettek.

Február 1-től a regisztráció hiányát 800 ezer forintos bírsággal sújthatják, emellett a felrakó- és lerakóhely 300 ezer forintra büntethető, ha elmulasztja az engedélyek ellenőrzését.

Tematika:

EKAER vagy BIREG?

Mi az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer?

Az irányadó jogszabályok

Milyen viszonylatokra kell az árufuvarozási engedély?

Mit jelent az engedély-kezelés?

Fuvarregisztráció

Ki köteles bejelenteni?

Meddig és mikor kell a bejelentést megtenni?

Hova kell bejelenteni?

Mit kell bejelenteni?

A szállítási adatok rögzítése

Ki köteles bejelenteni?

Meddig és mikor kell a bejelentést megtenni?

Hova kel bejelenteni?

Mit kell bejelenteni?

BIREG webfelülete

Bemutatási kötelezettség

Mit kell bemutatni a címzettnek/feladónak?

Ki köteles bemutatni?

Kinek köteles bemutatni?

Ellenőrzési kötelezettség

Mely esetekre vonatkozik?

Mit kell ellenőrizni?

Szankciók

Üzembetartói, szállítói kötelezettségek

Feladók/címzettek tájékoztatási kötelezettségei

Mikor CEMT, Bilaterális és/vagy közösségi engedély?

Gyakorlati példák

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>