EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONY
UTÓKEZELÉS: Megváltozott szabályok és gyakorlati jogalkalmazási kérdések az egészségügyi szolgálati jogviszonyban
Az átalakulásra 2021. március 1-jével került sor, melynek feltétele az egészségügyi szolgálati munkaszerződés aláírása volt
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2021. április 22., csütörtök, 10.00–15.00, regisztráció 9.30-tól

ÉLŐ/ONLINE KÉPZÉS vagy VIDEÓ/E-LEARNING

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő képzés előtt és közben online kérdezési lehetőség.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (április 22.) után leghamarabb 7 nappal (április 29.) lehet a videót megnézni, innentől kezdve 15 nap áll rendelkezésre a megtekintésre (tehát legkésőbb május 14-ig).

Előadó(k):

10.00–12.00: Dr. Horváth István
munkajogász, ügyvéd, tanszékvezető egyetemi docens, ELTE ÁJK Munkajogi Tanszék
13.00–15.00: Dr. Kártyás Gábor
munkajogász, adjunktus, PPKE JAK Munkajogi Tanszék

 

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 21.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (2.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (3.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 18.900 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (4.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 17.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (5.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 16.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

09.30–10.00: Regisztráció
10.00–12.00: Előadás 1. része
12.00–13.00: Szünet
13.00–15.00: Előadás 2. része
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az Országgyűlés 2020. október 6-án elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényt (Eszjtv.).

A jogviszonyváltozás az állami és az önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál dolgozókat érinti, az ő jogviszonyuk alakul át egészségügyi szolgálati jogviszonnyá.

Az átalakulásra 2021. március 1-jével került sor, melynek feltétele az egészségügy szolgálati munkaszerződés aláírása volt. A szerződés aláírására a jogszabály 2021. február 28-i határidőt állapított meg, ennek hiányában az érintett munkavállaló közalkalmazotti jogviszonya a törvény erejénél fogva megszűnik.

Tematika:

■ Mely jogszabályokban találjuk az egészségügyi szolgálati jogviszony szabályait?

■ Jól állapították-e meg az új illetményt – mit ígér a jövő?

■ Veszélyhelyzet joga – eltérések március 1-től kormányrendeletben az egészségügyi szolgálati jogviszonyról és az egészségügyi tevékenységről szóló törvényektől

■ Miként kölcsönözhet munkaerőt a veszélyhelyzet alatt az egészségügyi szolgáltató?

■ Lehetőségek az egészségügyi szolgálati jogviszonyon túl: az egyéb foglalkoztatási formák alkalmazása (közreműködés)

■ Hogyan változtak egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének szabályai?

■ Ha belépnek – az egészségügyi szolgálati jogviszony létrehozása

■ Vezetői megbízás – és ami változott

■ Miben módosult még az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény végrehajtásáról szóló 528/2020. (XI. 28.) Korm. rendelet?

■ Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás 2 év vagy 44 munkanap?

■ Egészségügyi szolgálati jogviszony megszüntetése

■ Munkaügyi kapcsolatok – megszűnt kollektív szerződéskötési jog, sztrájk csak megállapodás alapján

■ Hálapénz kriminalizálása – vesztegetés és annak elfogadása

■ Összeférhetetlenség – szigorítás eddigi tapasztalatai

■ Munka- és pihenőidő, a szabadság – értelmezési kérdőjelek, lehetséges válaszokkal

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>