Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
Elektronikus számlázás, Online számlaadat-szolgáltatás 2024 (Videó)
Online számla, E-számla és HÉA irányelvi változások
Értékesítés: 2024. július 31-ig. Megtekintés: 2024. december 31-ig.
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Videó felvételének időpontja: 2024. március 27. (szerda)

VIDEÓ

2 db videó, 4 óra tananyag

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. március 27.) után leghamarabb 7 nappal (2024. április 3.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni. Fontos! Az értékesítés 2024. július 31-én zárul.

Előadó(k):

Czöndör Szabolcs
PwC Magyarország szakértője, korábban a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezetője

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. július 31-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Elektronikus számlát 2004 óta lehet kiállítani Magyarországon, a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség pedig 2018-ban került bevezetésre. Mind az elektronikus számlázás és mind a számlaadat-szolgáltatás bejárt egy nagyobb utat, azonban a 2022 végén megjelent HÉA irányelv tervezet az eddigieknél sokkal jelentősebb változásokat jelez előre.

Az elektronikus számla értelmezése és használata vállalkozásonként és országonként is különböző. A számlaképtől az automatizált gépi feldolgozást lehetővé tevő rendszerekig nagyon széles az értelmezési tartomány, ugyanakkor nagyon sok vállalkozásnál az elektronikus számla a postai szolgáltatások megkerülésével egyenlő. Az előadás bemutatja a jelenlegi magyar jogszabályi környezetet és a helyes (vagy éppen helytelen) vállalkozói gyakorlatot. Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példa megoldásokkal színesítjük konferenciánkat. Kitekintünk más országok elektronikus számlázási rendszerére, és annak fejlettségi fokát is megvizsgáljuk a magyar gyakorlathoz képest.

Az előadás áttekinti a jelenlegi számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, elektronikus számlázási módszereket, mindezekben rejlő lehetőségeket és buktatókat. Bemutatja a számlázás és adatszolgáltatás területén a változásokat, valamint az ezeknek történő megfelelés lehetőségeit.

Foglalkozunk a HÉA irányelv változásának tervezetével és annak számlázásra, elektronikus számlázásra és számlaadat-szolgáltatásra gyakorolt hatásait is átbeszéljük. Az előadás végére megértjük, hogy a PDF számla miért nem lesz elektronikus számla 2024-től és milyen más jelentős változásokra kell felkészülni a számlázás területén.

Tematika:

Elektronikus számla és adatszolgáltatás jelenlegi kapcsolata

■ Számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítésének kihívásai

■ Jellemző adózói hiányosságok: adattartalmi hibák, hibás adatszolgáltatások, nem megfelelő adatszolgáltatási rendszer

■ Adatszolgáltatási hibák javítása

Adatszolgáltatás használata az adóhivatali eljárásokban

■ Számlaadat-szolgáltatásban rejlő lehetőségek

■ Adatszolgáltatás használata az ügyviteli folyamatokban

■ Elektronikus számla lehetőségei az adatszolgáltatási rendszerben

Áfa bevallás és adatszolgáltatás

Elektronikus számlázás jelenlegi legfontosabb szabályai

Elektronikus számlák típusai: számlakép, adatstruktúra, hibrid e-számla

Elektronikus számla és számlaadat-szolgáltatás kapcsolata

Elektronikus számlázási modellek Európában

Elektronikus számlázás magyarországi lehetőségei

Elektronikus számla kibocsátásának módszerei, technikái

Számlázással kapcsolatos HÉA irányelvi változások

Elektronikus számla fogalmának megváltozása

Számla adattartalmi változások

Kötelező elektronikus számlázás a közösségi ügyleteknél

Elektronikus számla és számlaadat-szolgáltatás

■ Utak és lehetőségek a jövő elektronikus számlázásában, a hatékony adatszolgáltatási rendszerek kialakításában

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS