ÉPÍTŐIPARI ANYAGOK előállítása, kereskedelme, kivitele a 2021. júliusi szabályozás tükrében
Regisztrációs kötelezettség, EKÁER kötelezettség kiszélesítése, GVH gyorsított ágazati vizsgálata, Bányajáradék bevezetése
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2021. augusztus 9. (hétfő), 09.00–12.30, regisztráció 8.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz). Íróeszköz, jegyzettömb, WIFI. A képzés alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. A tantermi képzés időpontjában az aktuális járványügyi szabályok érvényesek.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő képzés előtt és közben online kérdezési lehetőség.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (augusztus 9.) után leghamarabb 13 nappal (augusztus 22.) lehet a videót megnézni, innentől kezdve 15 nap áll rendelkezésre a megtekintésre (tehát legkésőbb szeptember 6-ig).

Előadó(k):

09.00–12.30: Dr. Sztankó Dániel
vezető adószakértő, igazgató, Közvetett adók, RSM Hungary

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Kedvezmények 2021. augusztus 6-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 23.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (2.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 21.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (3.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 20.900 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (4.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (5.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 18.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció
09.00–10.30: Előadás 1. része
10.30–11.00: Szünet
11.00–12.30: Előadás 2. része
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

2021 július 8-án több kormányrendelet is megjelent, amely érintheti az építőipari alapanyag gyártó- és forgalmazó cégeket. Többek között az építőanyag kereskedőknek az alábbi új szabályoknak kell megfelelniük, eleget tenniük:

— Építőipari nyersanyagok és termékek kivitelére regisztrációs kötelezettség lép életbe

— Építőipari nyersanyagok és termékek fuvarozására EKÁER kötelezettség lép életbe

— Kiegészítő bányajáradék kerül bevezetésre

— Minimum kitermelési kapacitás

— A GVH gyorsított ágazati vizsgálatot indíthat az építőiparban

Az első három intézkedésnek adó vagy adó-jellegű vonzata is van, így az előadás elsősorban ezen témákra fókuszál. A 402/2021. Korm. rendelet 1. számú kormányrendelet melléklete tételesen felsorolja az építőipari ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű nyersanyagok és termékek (építőanyagok) körét. Ezek többek között a kavics, sóder, tört vagy zúzott kő, cementek, habarcsok, betonok, gyapot és különböző fém alapanyagok.

A 403/2021. Korm. rendelet 1. számú rendelet melléklete tételesen felsorolja az EKÁER bejelentés-köteles építőipari ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű nyersanyagok és termékek (építőanyagok) körét. Ezek többek között a kavics, sóder, tört vagy zúzott kő, cementek, habarcsok, betonok, egyes faipari termékek, gyapot, különböző fém alapanyagok, fából előre gyártott épület.

Ezt az előadást az építőanyagok előállítása, kereskedelme, kivitelével foglalkozó vállalkozások számára ajánljuk.

Tematika:

Építőipari nyersanyagok és termékek kivitelével kapcsolatos regisztrációs kötelezettség

Milyen termékekre vonatkozik a bejelentési kötelezettség?

Milyen ügyletekre vonatkozik a bejelentési kötelezettség?

Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség?

Elővásárlási és vételi jog gyakorlása

EKÁER kötelezettség kiszélesítése az építőipari ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű nyersanyagokra és termékekre

Milyen termékekre vonatkozik a bejelentési kötelezettség?

Milyen ügyletekre vonatkozik a bejelentési kötelezettség?

Extra-profitot terhelő kiegészítő banyajáradék bevezetése

Kire vonatkozik a kiegészítő banyajáradék-fizetési kötelezettség?

Mennyit kell fizetni?

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>