Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
Új Mesterséges Intelligencia Rendelet az EU-ban
Felkészülés az EU AI törvényre
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2024. június 14. (péntek), 09.00–13.00, regisztráció 8.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ/E-LEARNING

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz). Íróeszköz, háttéranyag nyomtatott és elektronikus formában, WIFI. Az előadás alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. Parkolási lehetőség térítés ellenében. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. december 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő előadás előtt és közben online kérdezési lehetőség. Háttéranyag elektronikus formában. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. december 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. június 14.) után leghamarabb 7 nappal (2024. június 21.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni.

Előadó(k):

Dr. Bölcskei Krisztián LL.M
vezető adatvédelmi tanácsadó, mesterséges intelligencia és technológiai jogi szakjogász

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. június 13-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció
09.00–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.30: Kávészünet
11.30–13.00: Előadás 2. része
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az Európai Parlament 2024. március 13-án elfogadta az Európai Unió mesterséges intelligenciáról (MI) szóló rendeletet, amely az MI alkalmazását szabályozza az uniós tagállamokban. A rendelet célja az alapvető jogok, a demokrácia, a jogállamiság és a környezeti fenntarthatóság védelme a magas kockázatú MI-vel szemben, miközben serkenteni az innovációt és megteremti Európa vezető szerepét a mesterséges intelligencia területén. A rendelet a mesterséges intelligencia lehetséges kockázatai és hatásai alapján hoz kötelezettségeket az alkalmazása tekintetében.

Az MI rendelet többek között arra ad választ, hogy mit jelentenek a tiltott MI gyakorlatok, melyek a nagy kockázatú MI rendszerek, milyen követelményeknek kell megfelelniük, milyen átláthatósági előírásokat kell betartani, a forgalomba hozatal után milyen utánkövetést kell biztosítani stb.

A nagy kockázatú MI rendszerek például a természetes személyek biometrikus azonosítása és kategorizálása, a kritikus infrastruktúrák irányítása és működtetése, oktatás és szakképzés, bűnüldözés stb. területén alkalmazott MI rendszerek. Vajon az Ön szervezete alkalmaz vagy tervez alkalmazni ilyeneket?
Az előírások betartása különböző szervezetek esetében több lépcsőből áll, és vannak olyan rendelkezések, amelyeket rövid határidőn belül, fél év alatt kell alkalmazni, míg mások esetében ennél hosszabb (türelmi) időt határozott meg a rendelet.

A GDPR-nél is magasabb büntetési tételek (30 millió euró, előző pénzügyi év teljes éves világpiaci forgalmának legfeljebb 6%-a) teszik még érdekesebbé az MI rendeletet.

Adatvédelmi képzéseinkről már ismert, mesterséges intelligencia és technológiai jogi szakjogász előadónk részletesen ismerteti a tudnivalókat. Tartson velünk az új technológiai forradalom és az MI világába!

Tematika:

Mi az MI?

Miért kell szabályozni az MI-t?

Az MI rendelet megalkotásának körülményei

Az MI rendelet alapfogalmai, hatálya

Tiltott mesterséges intelligencia gyakorlatok elméletben és gyakorlatban

■ Mi a probléma a tiltott MI szabályozással kapcsolatban?

■ Nagy kockázatú MI rendszerek és az ezekre vonatkozó követelmények bemutatása

■ Kötelezettségek, átláthatóság

■ Adatkezelés és MI az innováció tükrében

Forgalomba hozatal utáni nyomon követés, információmegosztás, piacfelügyelet

Az MI rendelet egyéb rendelkezései

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS