KATA-változások + Alternatívák 2022. szeptember 1-jétől
Átalányadózás, KATA, TAO, KIVA, Számítási példák
A képzéshez "Átalányadózás új szabályai 2022" című szakkönyvet adunk!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2022. augusztus 18. (csütörtök), 09.00–13.00, regisztráció 8.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz). Eltörölték a járványügyi szabályokat. Íróeszköz, háttéranyag nyomtatott és elektronikus formában, WIFI. A képzés alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. Parkolási lehetőség térítés ellenében. + A tantermi képzés mellé “Az átalányadózás új szabályai 2022” című nyomtatott szakkönyvet (szerző: Lepsényi Mária) adunk, melynek értéke 7.000 Ft.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő képzés előtt és közben online kérdezési lehetőség. Háttéranyag elektronikus formában. + Az élő/online képzés mellé “Az átalányadózás új szabályai 2022” című nyomtatott szakkönyvet (szerző: Lepsényi Mária) adunk, melynek értéke 7.000 Ft.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (augusztus 18.) után leghamarabb 4 nappal (augusztus 21.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2022. szeptember 30-ig lehet a videót megtekinteni. + A videó/e-learning képzés mellé “Az átalányadózás új szabályai 2022” című nyomtatott szakkönyvet (szerző: Lepsényi Mária) adunk, melynek értéke 7.000 Ft.

Előadó(k):

Kelemen Hilda

ügyfélkapcsolati osztályvezető, NAV CSM Adó- és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztály

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Kedvezmények 2022. augusztus 15-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 28.400 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 28.400 Ft + áfa/fő helyett 19.880 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 28.400 Ft + áfa/fő helyett 18.885 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 28.400 Ft + áfa/fő helyett 19.880 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 28.400 Ft + áfa/fő helyett 18.885 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció
09.00–10.30: Előadás 1. része
10.30–11.00: Kávészünet
11.00–12.30: Előadás 2. része
12.30–13.00: Konzultáció
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet. + A tantermi képzés mellé “Az általányadózás új szabályai 2022” című nyomtatott szakkönyvet (szerző: Lepsényi Mária) adunk!
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A lényeg, hogy senki se kapkodjon! Megfontolt, számításokkal alátámasztott, összehasonlításon alapuló döntést kell hozni! Az áttéréshez szükséges dokumentumokat előre láthatólag 2022. augusztus 15-én teszi közzé a NAV. Tehát egy kicsit érdemes várni, például az augusztus 18-ai képzésünkig.

Fontos! Az új katatörvény 2022. szeptember 1-jén lép hatályba. Minden érintett vállalkozásnak nyilatkoznia kell majd 2022. szeptember 25-ig az adóhatóság felé arról, hogy megfelel-e az új feltételeknek, és kisadózó tételes adóalanyként folytatja-e majd. Aki ez utóbbi dátumig így nyilatkozik, 2022. szeptember 1-jétől katásként adózhat. Aki viszont kiesik, neki az átállásról, hogy például átalányadózó egyéni vállalkozó lesz, 2022. október 31-ig kell nyilatkoznia a NAV-nak, legkésőbb eddig a határidőig kell elküldeni a választásról szóló nyilatkozatot.

Képzésünket ajánljuk könyvelőknek, kisvállalkozóknak, egyéni vállalkozóknak, ügyvédeknek, betéti társaságoknak, közkereseti társaságoknak és mindazoknak, akiket valamilyen formában érint a KATA-változás!

Figyelem! Rengeteg pénz múlik egy jó döntésen, választáson!

Tematika:

Új katatörvény bemutatása, értelmezése

Kisadózó vállalkozók új adótörvényének hatályba lépési időpontjai

Bejelentési kötelezettségek

A kata alanyiság változása

Katából kieső vállalkozások köre (vállalkozási forma, tevékenység)

Kisadózó vállalkozások adóalanyiságának megszűnése

Bevételi források változása

Változás a kata összegében

Bevételi határ változása (18 millió Ft-ig nő a katás bevételi összeghatár)

■ 108 ezer Ft ellátási alap

Átmeneti rendelkezések

Kata befizetésének és bevallásának változása

Adók és közterhek

Mi a teendője annak, aki katás marad?

Mi a teendője annak, aki nem maradhat katás?

Alternatívák egyéni vállalkozóknak (számításokkal alátámasztva)

■ Katából kieső egyéni és társas vállalkozások adónem választásának lehetősége

Áttérés az SZJA törvény hatálya alá. SZJA szerinti átalányadózás

Áttérés a KIVA hatálya alá

Áttérés a TAO hatálya alá

Melyik, kinek ajánljuk? Melyik milyen költségekkel és teendőkkel jár a gyakorlatban?

Hogyan kell bejelenteni a változást?

Költségelszámolások szabályai

Számlázás és bevétel átmeneti szabályai adónem váltása esetén

Teendők az IPA rendezése kapcsán

Biztosítási jogviszony rendezése az átállóknál

Számlázás rendezése, a kisadózói státusz megszüntetése a számlákon

■ Főfoglalkozásúnak minősülő egyéni vállalkozói kör

■ A katás jövedelmének meghatározása

■ Kata kontra áfa alanyi mentesség

■ A végezhető tevékenységi körök

Kinél a legjobb megoldás a vállalkozás megszüntetése?

Kinek kell könyvvizsgálat?

Megoldható-e az adminisztráció továbbra is könyvelő nélkül?

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>