MUNKAJOG, MUNKAÜGYI ELLENŐRZÉS 2021
Elhúzódó világjárvány, melynek kihívásaira folyamatosan reagálni kell!
DE ettől függetlenül is számtalan új információ megismerése is nélkülözhetetlen
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2021. április 30., péntek, 09.30–13.30, regisztráció 9 órától

ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ/E-LEARNING

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő képzés előtt és közben online kérdezési lehetőség.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (április 30.) után leghamarabb 7 nappal (május 7.) lehet a videót megnézni, innentől kezdve 15 nap áll rendelkezésre a megtekintésre (tehát legkésőbb május 22-ig).

Előadó(k):

09.30–13.30: Nagymihály János
munkajogi szakokleveles tanácsadó, volt munkaügyi felügyelő

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 21.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (2.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (3.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 18.900 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (4.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 17.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (5.000 Ft kedvezmény): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 16.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

09.00–09.30: Regisztráció
09.30–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.30: Szünet
11.30–13.30: Előadás 2. része
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Az előadás tematikájának összeállításánál a gyakorlat kényszere és elvárása alapján több szempontot vettünk figyelembe: 1) Az elhúzódó vészhelyzet miatti kényszerű korlátozásokhoz mérten a céget életben kell tartani! Az idő csapdájában nincs idő órákat keresgélni a jogszabályok erdejében, jól jön a külső szakmai segítség! 2) A résztvevők a lehető legaktuálisabb, legfrissebb információkat, ismereteket kapják. 3) A jogsértő gyakorlati példák feltárása mellett, a jogszabályok helyes gyakorlati alkalmazása is bemutatásra kerüljön.

Miért aktuális a képzés? 1) Vészhelyzet továbbra is fennáll és sok a bizonytalanság! 2) 2021. évet írjuk, melyhez kapcsolódónak új rendelkezések és további tudnivalók, információk. 3) Az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkaügyi ellenőrzésre vonatkozó 2021. évi országos hatósági ellenőrzési terve. 4) A munkaügyi ellenőrzés teljes átszervezése! 5) A személyes adatok kezelése feladatainak napirenden tartása egyre inkább követelmény! Egyes felmérések szerint a KKV-k figyelme – 2018. májusa után – a személyes adatkezelés vonatkozásában visszaesett!

Kiknek ajánljuk rendezvényünket? Akik nem akarnak hosszú órákat eltölteni a jogszabályok olvasásával, Akik az elmélet mellett azért jobban a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt. Akik rövid idő alatt sok információhoz kívánnak jutni! Rendezvényünkön cégvezetők, munkaügyesek, bérszámfejtők, könyvelők, ügyintézők, tanácsadók juthatnak fontos munkajogi információkhoz napi gyakorlati munkájukhoz.

Tematika:

2021. év, de a 2020. évet se feledjük! – A vészhelyzet folytatódott

■ Mit nézzek át, hogy nyugodt lehessek?

■ Vészhelyzet örökös témái

■ Korlátozások és foglalkoztatás

■ Teljesről részmunkaidőre – a szabályok?

■ Fizetés nélküli és fizetett szabadság, és állásidő szabályosan?

■ Otthoni munkavégzés

■ Munkavállaló egészségi állapota és az ellenőrzés

■ Jogszabályi változások

■ Mt. – munkaviszony létesítésének különös feltételei, munkaidő megállapodás felmondása

Hol lesznek munkanap áthelyezések?

■ Éves munkaidő-alap – avagy mikor mennyi az elrendelhető rendes munkaidő?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkaügyi ellenőrzésre vonatkozó 2021. évi országos hatósági ellenőrzési terve

■ Mit és mikor ellenőriznek?

■ ITM közleménye a 2021. évre szóló munkaügyi ellenőrzési irányelvéből

■ Új szabályok a munkaügyi ellenőrzésre

■ Mit csinál a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság?

■ Mit jelent a foglalkoztatási jogviszony minimumkövetelménye?

■ A hatóság jogosultságai

■ Hatósági ellenőrzés és eljárás

■ Szankciók, intézkedések szabályai, a szankciók mértéke és az alkalmazás feltételei

■ Hatósági nyilvántartás. Nyilvánosságra hozható?

■ A szakképzési törvény egyes munkajogi vonatkozásai

■ Mit kell tudni a szakképzési munkaszerződésről?

■ A tanulóra vonatkozó munka- és pihenőidő szabályai

■ Szakképzési munkaszerződés alapján járó munkabér

■ STAR II. projekt – Mit hasznosíthatunk?

■ Milyen a kkv-k GDPR megfelelősége?

■ Mire hívja fel a figyelmünket az adatvédelmi tisztviselők 2020. évi konferenciája?

Ez is fontos lehet!

Alkotmánybíróság értelmezése a pihenőidőről

■ Mit jelent a gyakorlatban, hogy a napi és heti pihenőidő önálló jogcímen illeti meg a munkavállalót?

■ Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2021. január 1-jén beolvadt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába (AJBH), a hatóság feladat- és hatásköreit az alapvető jogok biztosa veszi át

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>