Nemzetközi ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2018
Szolgáltatás, Értékesítés, Beszerzés, Export, Import, Ingatlan, Láncügylet, Háromszögügylet, Határon átnyúló számlázás
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
Könyvelők: 8 kreditpont  (vállalkozási szak/adózási témakör)
Adótanácsadók, (okl.) adószakértők: 7 kreditpont
Könyvvizsgálók: 2 kreditpont

Időpont:

2018. június 26., kedd, 09.30–16.30, regisztráció 8.30-tól.

Előadó(k):

09.30–16.30: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász, Nagy ÁFA kézikönyv I-II. szerzője)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 13.900 Ft helyett 9.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása (Nagy ÁFA Kézikönyv I.) című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Belföldi ügyletek ÁFA-ja és számlázása című szakkönyvet és máris Öné 27% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.30–09.30: Regisztráció, kávészünet
09.30–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.10: Kávészünet
11.10–12.40: Előadás 2. része
12.40–13.20: Ebédszünet
13.20–14.50: Előadás 3. része
14.50–15.00: Kávészünet
15.00–16.30: Előadás 4. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

Bevezetés, alapfogalmak:Mi a különbség az áfa hatálya alá nem tartozó és az adómentes számlázás között és van-e ennek gyakorlati jelentősége? ■ Adómentesség vagy fordított adózás? ■ Mikor kell beregisztrálni másik tagállamban és mikor kerülhető el a regisztráció? Mit jelent a nemzetközi fordított adózás és mikor alkalmazható? Mi ennek a gyakorlati jelentősége? ■ Milyen esetekben kell beregisztrálni más országban és az állandó telephely létének milyen szerepe van ebben? ■ Személyi hatály (Adóalanyok, Adóalanyok és a gazdasági tevékenység, Adóalanyok és jogalanyok, Adóalanyok és áfa fizetésre kötelezett személyek) ■ Tárgyi hatály: Nemzetközi ügyletek – alapügyletek (Termékértékesítés – ide tartozik a közösségi adómentes és exportértékesítés, Szolgáltatásnyújtás, Közösségen belüli beszerzés, Termékimport) ■ Területi hatály – nemzetközi fordított adózás ■ Teljesítés helye (Belföld, Külföld) ■ Hogyan oldjunk meg egy egyszerű nemzetközi áfa-problémát? ■ Alapügyletek altípusai ■ Nemzetközi fordított adózás és az adóalanykénti bejelentkezés összefüggései.

Szolgáltatásnyújtás:Milyen feltételek mellett számlázható áfa nélkül külföldi megrendelőnek a szolgáltatás? ■ Milyen megrendelő ellenőrzési mechanizmusokat alkalmazzunk, mit kell kiszűrnünk és hogyan? ■ Teljesítési hely szabályok szolgáltatásoknál ■ Fordított adózás a szolgáltatásoknál ■ Áfa területi hatályán kívüli számlázás ■ Szolgáltatás igénybevevőjének státusza ■ Gazdasági célú letelepedettség (Székhely, Állandó telephely fogalma és feltételei, Gyakorlati példák, Hivatalos álláspont, Magyar és uniós szabály) ■ Szolgáltatásnyújtó teljesítéssel érintett telephelye ■ Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások – új közösségi ingatlan fogalom (Új fogalom az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásokra, Mitől lesz egy szolgáltatás ingatlanhoz kapcsolódó?, Tételesen mely szolgáltatások ingatlanhoz kapcsolódóak és melyek nem?, A minősítés szempontjai a közvetlenül alkalmazandó új közösségi rendelet alapján) ■ Tudományos, oktatási, kulturális, művészeti, szórakoztatási és sportszolgáltatás (Eseményeken, rendezvényeken részvétel, belépés biztosítása) ■ Közlekedési eszköz bérbeadása Bérmunka és termékelőállításFuvarozás, szállítmányozás ■ Teljesítés helye adóalany/nem adóalany részére teljesített fuvar esetén ■ Raktározás, logisztikai szolgáltatás, ingatlan-bérbeadás teljesítési helye ■ Fuvarközvetítés teljesítési helye ■ Mikor alkalmazható adómentesség a fuvarozásnál? ■ Immateriális szolgáltatások ■ Elektronikus szolgáltatás, telekommunikációs szolgáltatás, rádió- és televízió média szolgáltatás ■ Közvetített szolgáltatások külföldre és külföldről ■ Külföldről továbbszámlázott szolgáltatások ■ Más országban felmerült szállodaszámla, taxiszámla, éttermi számla, telefonszámla.
Termékértékesítés, Közösségi termékbeszerzés, Termékimport, Termékexport:Külföldiek értékesítése belföldön, belföldiek külföldön és külföldreMikor számlázható áfa nélkül egy külföldre irányuló termékértékesítés? ■ Külföldiek felé teljesített eladás mikor nem áfás? ■ Van nemzetközi fordított áfás termékértékesítés? ■ Termékértékesítés teljesítési helyeFel- vagy összeszerelés külföldön és külföldre ■ Távolsági értékesítés, csomagküldés, webáruház külföldre ■ Közösségi adómentes termékértékesítés ■ Más tagállami partnerek elvárt ellenőrzési mechanizmusa ■ Más tagállamba történő kiszállítás igazolása ■ Vagyonmozgatás Közösségen belül, más tagállamba kiszállított termék kezelése értékesítés nélkül ■ Közösségi termékbeszerzés ■ Adóhatósági ellenőrzés ■ Adólevonással kapcsolatos megállapítások (Adóhatósági gyakorlat, Európai Uniós Bírósági gyakorlat) ■ Más tagállamba történő kiszállítás (Közösségi értékesítés) ■ Kiszállítás igazolása ■ Adómentesség feltétele ■ Európai Uniós gyakorlat, EU Bírósági ítéletek ■ Csalárd értékesítési láncolatok ■ Termékexport ■ Adómentes termékexport ■ Közvetett és közvetlen export elhatárolása ■ Harmadik országba történő kiszállítás ■ Termékimport ■ Adókötelezettség keletkezése ■ Adómentes termékimport ■ Készlet tárolása és behozatala belföldre adófizetés nélkül ■ Láncügylet-szabályok, láncértékesítésHáromszögügyletekVevői készlet szabályai ■ Adóraktár, áfa-raktár: lehetőség a belföldi áru áfa nélküli számlázására.
Számlázási szabályok határon átnyúlóan:Közösségi, illetve export bizonylatok Fordított áfás számla nemzetközi viszonylatban ■ Áfa területi hatályán kívüli számla – mikor alkalmazandó ■ Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása ■ Mikor kell az adómentességet, mikor a fordított adózást szerepeltetni? ■ Különleges számlakellékek a háromszögügyletnél és ennek elmaradásának súlyos szankciója ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés utáni adólevonásElőlegfizetés bizonylatolása a határon átnyúló ügyleteknél ■ Számlakorrekció határon átnyúlóan ■ Devizás számlák

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>