Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
NIS2 Irányelv és Kibertanúsítási törvény 2024. január 1-től
ELSŐ HATÁRIDŐ: 2024. június 30., Kötelező működtetése a NIS2-nek 2024. október 18-ig, Jelentős szankciók
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2024. június 27. (csütörtök), 09.00–13.30, regisztráció 8.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ/E-LEARNING

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz, ebédszünetben fóliázott óriásszendvicsek). Íróeszköz, háttéranyag nyomtatott és elektronikus formában, WIFI. Az előadás alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. Parkolási lehetőség térítés ellenében. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. december 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő előadás előtt és közben online kérdezési lehetőség. Háttéranyag elektronikus formában. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. december 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. június 27.) után leghamarabb 1 nappal (2024. június 28.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni.

Előadó(k):

Almádi János
okl. kiberbiztonsági szakértő, CISM, mesterséges intelligencia és technológiai jogi szakokleveles szakember
Baranyai Csaba
vezető audit szakértő, távközlési villamosmérnök, okl. biztonságtechnikai mérnök
Dr. Bölcskei Krisztián LL.M
vezető adatvédelmi tanácsadó, mesterséges intelligencia és technológiai jogi szakjogász

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. június 26-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció
09.00–10.30: Előadás 1. része
10.30–10.40: Kávészünet
10.40–11.50: Előadás 2. része
11.50–12.20: Kávészünet
12.20–13.30: Előadás 3. része
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló „Kibertan törvény” 2024. január 1-jén lépett hatályba. Ez az új  2023. évi XXIII. jogszabály a NIS2, az EU új kiberbiztonsági irányelveit ülteti át és több ezer hazai vállalat információbiztonsági felkészültségét hivatott hatósági eszközökkel vizsgálni.
A NIS2 hatálya alá tartozik minden olyan szervezet, amely több mint 50 főt foglalkoztat vagy több mint 10 millió Euró éves árbevétellel rendelkezik, és a stratégiai szempontból kiemelt, kockázatos ágazatok (energetika, közlekedés, gyógyszeripar, egészségügy, víz, futárszolgálatok, posta, logisztika, hulladékgazdálkodás, digitális infrastruktúrák, kihelyezett szolgáltatók, világűr, elektronikai gyártás, járműgyártás, élelmiszer-előállítás és -forgalmazás, digitális szolgáltatások, vegyipar, kutatóhelyek) valamelyikében működik.
A rendelet be nem tartása súlyos közigazgatási bírságot (akár 10 millió Euró) vonhat maga után, ezen túlmenően a társaság a tevékenységtől eltiltható lehet, és a felügyeleti hatóság a vezető tisztségviselőt is tiltás alá helyezheti.
Kötelező feladatok és határidők: 2024. június 30-ig az érintett szervezeteknek önazonosítást és biztonsági osztályba sorolást kell végezniük, biztonságáért felelős személyt kell kijelölniük. Ezen kívül eleget kell tegyenek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek az Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) részére. 2024. október 18-tól az érintett szervezetek befizetik a NIS2 által meghatározott felügyeleti díjat, továbbá alkalmazzák a kötelezően előírt védelmi intézkedéseket. 2024. október 18. és december 31. között szerződni kell egy akkreditált auditorral. 2025. december 31-ig el kell végezni az első kiberbiztonsági auditálást. (Forrás: Grant Thornton)

Tematika:

A törvényi megfelelésen túl: Miért kellett a NIS2? Milyen valós kockázatokkal nézünk szembe?

A kiberbűnözés folyamatos evolúciója és középtávú trendjei, a vállalati szektort fenyegető főbb visszaélések és támadások

Mesterséges Intelligencia, mint a kiberbűnözés katalizátora. Milyen fenyegetettségek erősödése várható középtávon?

Ellátási láncok kitettsége. Miért kell a beszállítókra kiemelten figyelni?

Az ember, mint a „leggyengébb láncszem” jelenség várható alakulása. A tudatosítás fontossága. Gyakorlati példák a vállalatokat ért támadásokra és az ebből fakadó veszteségekre

NIS2 által adott válaszok a fenti jelenségekre. Hogyan segíti a NIS2 implementálása a folyamatosan növekvő kockázatok menedzselését

Út a megfelelésig. A NIS2 Irányelv és a Kibertanúsítási törvénynek való megfelelés menete

■ A NIS2 rövid bemutatása

■ Kibertanúsítási törvény bemutatása

Érintettek köre (méretkorláttól és tevékenységi körtől függő vállalkozások, adott tevékenységet folytató vállalkozások méretkorláttól függetlenül)

A törvény főbb elvárásai

■ A NIS2 implementálásához kapcsolódó további nemzeti szabályozók

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter készülő rendelete a biztonsági osztályba sorolás követelményeiről, valamint az egyes biztonsági osztályok esetében alkalmazandó konkrét védelmi intézkedésekről

Kormány és SZTFH rendeletek

■ Kibertanúsítási törvény végrehajtásához tartozó mérföldkövek és feladatok

GDPR megfelelés a NIS2 felkészülés során és kapcsán

Alapvetések

GDPR és Infotv. szerinti adatbiztonság követelménye és a NIS2 összehasonlítása

Adatbiztonság szempontjából miben kell még fejlődni a NIS2 bevezetése után?

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS