ONLINE KERESKEDELEM ÚJ ÁFA-SZABÁLYAI 2021. július 1-től
Kötelező regisztráció, kötelező feladatok április 1-től és július 1-től
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Felvétel időpontja: 2021. szeptember 21. (kedd)

VIDEÓ

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a képzés időpontja (szeptember 21.) után leghamarabb 7 nappal (szeptember 28.) lehet a videót megnézni, innentől kezdve 15 nap áll rendelkezésre a megtekintésre (tehát legkésőbb október 13-ig).

Előadó(k):

Dr. Csátaljay Zsuzsanna
áfa szakértő, jogász

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

Kedvezmények 2021. szeptember 30-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 23.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (2.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 21.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (3.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 20.900 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (4.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (5.000 Ft kedvezmény): 23.900 Ft + áfa/fő helyett 18.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A 2021-es év egy jelentős fordulópontot jelent a határokon átnyúló elektronikus kereskedelem adózásában. Az e-kereskedelem áfacsomag egyértelműen az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású változtatását jelenti, amelynek hatályba lépésére 2021. július 1-jén került sor.

Kiket érintenek ezek a szabályok?
A gazdasági élet minden olyan szereplőjét, aki interneten keresztül kínál termékeket, szolgáltatásokat.

Tehát, például, ha az Ön vállalata: webáruházat működtet, platformként (online piactérként) működik, platformok vagy webáruházak számára nyújt szolgáltatásokat, EU-n belüli és/vagy EU-n kívüli társaságokkal tart fenn kereskedelmi kapcsolatot, EU-n belüli és/vagy EU-n kívüli vásárlók részére értékesít terméket, nyújt szolgáltatást.

2021-től megváltozik a távértékesítés áfaszabályozása!

Az uniós rendelkezés alapján elfogadott, 2021. július 1-jétől életbe lépő jogszabályváltozás alapvetően a magánszemélyek részére végzett, jellemzően internetes kereskedelem adózási környezetét helyezi új alapokra, részben az áfatörvény módosításával, részben pedig a most hatályba lépő uniós rendeletek alkalmazásával. Ezért érdemes átgondolniuk a kereskedőknek, hogy melyik országban regisztrálnak. Az új rendszer átvétele felkészülést igényel az online kereskedőktől, akik április 1-től regisztrálhatnak. Aki pedig nem felel meg az előírásoknak, azokat az adóhatóság törölheti a rendszerből.

Az új szabályok alapján 2021-től széles körben a vevő szerinti ország szabályai szerint kell megfizetni az adót!

Szigorodik az online piacterekre vonatkozó szabályozás is!

Tematika:

E-kereskedelem áfa adózásának alapkérdései

Az elektronikus szolgáltatások szabályai – Mikor kell adószámot váltanunk más tagállamban?

Milyen adózási módok közül lehet választani?

Mely esetben kötelező a számla kiállítása?

Külföldi pénznem kezelése

Az előleg, az előre utalás és az eltérő fizetési módok kezelése a webáruházas értékesítésnél

A visszáruk kezelése

A teljesítési időpont és az adókötelezettség keletkezési időpontja

Határon átnyúló e-kereskedelem jelenlegi és 2021. július 1-jétől hatályos szabályai

Az egyablakos rendszer

Az import és a közösségi távértékesítés szabályai

Csomagküldeményeket érintő változások

Hogyan érinti az uniós magánszemélyek felé szolgáltatást nyújtókat a 2021. július 1-jétől hatályos változás?

Az elektronikus adatszolgáltatás szabályai

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>