Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
Számlázási Ügyintéző Kurzus (Videó/E-learning)
Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítvány + Vezinfó Certifikát
Értékesítés: 2024. július 31-ig. Megtekintés: 2024. december 31-ig.
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Videó felvételének időpontjai: 2024. április 17. (szerda) + 2024. április 18. (csütörtök)

VIDEÓ/E-LEARNING

8 db videó, 16 óra tananyag

A kurzus elvégzéséről egyrészt a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki, másrészt Vezinfó Certifikátot adunk.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy a kurzus időpontja (2024. április 17-18.) után leghamarabb 10 nappal (2024. április 28.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. december 31-ig lehet a videót ingyenesen korlátlanul megtekinteni. A videó/e-learning kurzus elvégzéséről egyrészt a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki, másrészt Vezinfó Certifikátot adunk. Nincs vizsga! Fontos! Az értékesítés 2024. július 31-én zárul.

Előadó(k):

Bonácz Zsolt
adószakértő, adótanácsadó

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. július 31-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 85.600 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 85.600 Ft + áfa/fő helyett 59.920 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 85.600 Ft + áfa/fő helyett 59.920 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 85.600 Ft + áfa/fő helyett 59.920 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 85.600 Ft + áfa/fő helyett 59.920 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

A 2 alkalmas kurzus elvégzéséről egyrészt Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki, másrészt Vezinfó Certifikátot adunk.

Jelentkezési feltétel: nincs, bárki résztvehet a kurzuson.

Vizsga a kurzus végén: nincs.

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A kurzus célja: A résztvevők elsajátítsák a számla kiállítását megelőző munkafolyamatok elvégzéséhez szükséges ismereteket. A kurzusban résztvevő képessé váljon összegyűjteni és a számlázást végző munkatárs részére átadni a számla kiállításához szükséges dokumentumokat. A résztvevők képessé váljanak belföldi és nemzetközi ügyletek rendszerszintű áttekintésére, ezáltal azok szabályszerű számlázására. A korábbinál azonban sokkal nagyobb jelentőségűvé vált, hogy a számlák adattartalma az áfatörvény szempontjából megfelelő legyen, mivel a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség bevezetésével az adóhivatal a vállalkozások által kiállított számlákra azonnal rálát.

A kurzus célcsoportja: A képesítést megszerezni kívánó személyek, akik lehetnek munkáltatói döntés alapján beiskolázott munkavállalók, és/vagy saját elhatározásuk alapján fejlődni kívánó résztvevők. Mindenkit szeretettel várunk, nincsenek kizáró feltételek.

Tematika:

Számlázás alapszabályai

■ Gazdasági események csoportosítása és ennek jelentősége általános forgalmi adóban

■ Összetett ügyletek kezelése

■ Teljesítés helyének meghatározása és annak jelentősége az általános forgalmi adóban

■ Teljesítés (részteljesítés) időpontjának meghatározása

■ Adómentességi jogcímek

■ Előleg fogalma

■ Számla kötelező adattartalma

■ Számlázási határidő

■ Számla módosítása, érvénytelenítése

■ Módosító, érvénytelenítő számla kötelező adattartalma

■ Módosító, érvénytelenítő számla kiállításának határideje

■ Módosító, érvénytelenítő számla időbeli elszámolása

Számlázási esettanulmányok

■ Devizában kifejezett ellenérték teljesített ügylet számlázása

■ Részletvételes termékértékesítés

■ Időszakonkénti elszámolású (folyamatos teljesítésű) ügyletek

■ Különbözet szerinti adózással adózó ügyletek

■ Előleg

■ Fordított adózású ügyletek

■ Ingatlanok értékesítése

■ Tárgyi eszköz értékesítése

■ Adómentes ügyletek

■ Nem belföldön teljesített termékértékesítések

■ Nem belföldön teljesített szolgáltatásnyújtások

■ Módosító (helyesbítő) számla kiállítása

■ Érvénytelenítő (stornó) számla kiállítása

■ Számla kiállítása az Áfa tv. tárgyi hatálya alá nem tartozó gazdasági eseményről

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS