TB, HR, BÉRSZÁMFEJTÉS 2023-2024
Bérszámfejtők, HR vezetők, Tb-ügyintézők Országos Szakmai Konferenciája
(TB, Járulékok, Pénzbeli ellátások, SZJA, Munkaügy, Cafeteria)
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2023. október 16. (hétfő), 09.00–16.00, regisztráció 8.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ/E-LEARNING

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz, ebédszünetben fóliázott óriásszendvicsek). Íróeszköz, háttéranyag nyomtatott és elektronikus formában, WIFI. Az előadás alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. Parkolási lehetőség térítés ellenében. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. március 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. március 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2023. október 16.) után leghamarabb 8 nappal (2023. október 24.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. március 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni.

Előadó(k):

Dr. Bogdán Zsuzsanna
főosztályvezető, MÁK
Dr. Horváth István
munkajogász, ügyvéd, ELTE ÁJK Munkajogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docense
Horváthné Szabó Beáta
adószakértő
Széll Zoltánné
szakmai főtanácsadó, NAV

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2023. október 13-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció
09.00–10.30: Előadás 1. része (TBJ)
10.30–10.45: Szünet
10.45–12.15: Előadás 2. része (Munkajog)
12.15–12.45: Szünet
12.45–14.15: Előadás 3. része (Pénzbeli ellátások)
14.15–14.30: Szünet
14.30–16.00: Előadás 4. része (SZJA)
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, az ebédszünetben kapott óriásszendvicseket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

Bérszámfejtők, HR vezetők, Tb-ügyintézők Országos Szakmai Konferenciája

(TB, Járulékok, Pénzbeli ellátások, SZJA, Munkaügy, Cafeteria)

Előadóink ismertetik Önökkel az év eleji és évközi változásokat és válaszolnak az ezzel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre. Részletesen kitérnek az aktuális szabályokra, segítik elkerülni a gyakran előforduló vagy éppen kritikus hibákat.

Tematika:

TBJ, Járulékfizetés, EHO, Szocho – Széll Zoltánné

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjait megillető egyes befizetéseket érintő módosítások ■ Járulékkötelezettséget érintő módosítások ■ Munkaviszonyban álló foglalkoztatottakhoz kapcsolódó járulékfizetési alsó határra vonatkozó rendelkezés alkalmazása, új mentességi szabályok ■ Szociális hozzájárulási adó ■ Kamatjövedelmek után fizetendő hozzájárulás részletszabályai (milyen jövedelmek után, kinek, mikor, mennyit kell fizetni) ■ Szja tv. szerint egyéb jövedelemnek minősülő jövedelem utáni adókötelezettség teljesítésének eljárási szabálya ■ Kedvezményrendszert érintő módosítások ■ Munkaerőpiacra lépő személy megítélése, mikor nem ad igazolást a NAV az új szabályok alapján ■ Megváltozott munkaképességű személy minősítése, bővül a kedvezményre jogosultak köre ■ Szakirányú oktatás és a duális képzés kedvezmény érvényesítése az új szabályok figyelembevételével ■ Átalányadózó egyéni vállalkozókat érintő változások ■ Járulék- és szocho kötelezettség teljesítése a tevékenység szünetelése esetén ■ Ún. másodfoglalkozású vállalkozó ■ Harmadik országból érkező munkavállaló társadalombiztosítási helyzete ■ Mely országok minősülnek a tb szempontjából harmadik államnak? ■ Hogyan kell a harmadik országból érkező munkavállaló biztosítási jogviszonyát elbírálni? ■ Mire kell a foglalkoztatói kötelezettségek során kiemelt figyelmet fordítani? ■ Bejelentés, bevallás a NAV-hoz TAJ szám hiányában

Munkajogi szabályok – Dr. Horváth István

A Munka Törvénykönyve idén életbe lépett szabályai alkalmazásának tapasztalatai ■ A méltányos mérlegelés követelménye – az aránytalan sérelem kérdése ■ Perben – a jogsértő bizonyítási eszközök ■ A munkavállaló személyiségi jogának megsértése – az arckép felhasználása ■ Miért mérsékli ötről egymillió forintra a jogerős ítélet a sérelemdíjat? ■ Minősítés – megbízás helyett munkaviszony Mely esetben közölt a felmondás? Amikor nem felel meg a felmondás indokolása a világosság törvényi követelményének ■ A heti pihenőnap és a napi pihenőidő kiadása – Az Európai Bírósággal ellentétes szabály ■ A jutalék az ítélkezési gyakorlatban „Friss ítéletek” a kárfelelősség” témakörében ■ Távmunkás vagy bedolgozó? Kötbérrel a versenytilalmi megállapodásban ■ Perindítás helyett – A munkáltatói fizetési felszólítás Van, akiknek már alkalmazniuk kell, van, akiknek készülniük: a belső visszaélés bejelentési rendszer létrehozásának és működtetésének gyakorlati kérdései

Egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai  – Dr. Bogdán Zsuzsanna

Új informatikai  program indul a kormányhivatalokban ■ Hogyan módosul a foglalkoztatók igényekre vonatkozó továbbítása? ■ Kerekítés szabályai a pénzbeli ellátásoknál ■ Mely esetekben kell két tizedesjegyig számolni? ■ Kifizetőhelyi elszámolás és a statisztikai adatszolgáltatás változásai ■ Kapcsolattartás az igénylőkkel ■ Kifizetőhelyek létesítésére vonatkozó módosítások ■ Illetékességi szabályok pontosítása ■ Megszűnt biztosítási jogviszony esetén, hogy ki, meddig folyósítja az ellátásokat ■ Hogyan változik a folyamatos biztosítási idő megállapítása? ■ Gyermekápolási táppénzes napokban történő módosítások ■ Hogyan alakulnak a nem jár szabályok táppénz esetében? ■ Lehet, hogy visszajön az órás táppénz? ■ Mikor minősül keresőképtelenségről szóló orvosi igazolásnak a „táppénzes” papír? ■ Mi az eljárás akkor, ha a munkavédelmi szakember nem veszi fel a „munkabaleseti” jegyzőkönyvet? ■ Mikortól nyugdíjas a nyugdíjas? ■ Nyugdíjasok pénzbeli ellátásai ■ Könyvelők feladatai a pénzbeli ellátásoknál ■ Foglalkoztatók társadalombiztosítási feladatai

SZJA, Béren kívüli juttatások, Cafetéria  – Horváthné Szabó Beáta

■ A légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény ■ Személyi jövedelemadó ■ Új és módosuló értelmező rendelkezések (fiatal anya, építményi jog, lízing) ■ Adóalapkedvezményeket érintő változások (családi kedvezmény, 30 év alatti anyák kedvezménye) ■ Társas vállalkozások megszűnésével kapcsolatos változás az egyéb jövedelemre vonatkozó szabályokban (vagyonrendezési eljárásban megszerzett jövedelem) ■ Adó feletti rendelkezésre vonatkozó módosítás ■ Egyéni vállalkozók adózását érintő változások ■ Mezőgazdasági őstermelőket érintő változások ■ Bizalmi vagyonkezelési szerződés alapján kezelt vagyon és a magánalapítványi vagyon adókötelezettségére vonatkozó új szabályozás ■ Kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem szabályainak pontosítása ■ Egyéb változások az szja-ban (dereguláció, veszélyhelyzeti rendelkezések beépítése) ■ Kisadózó vállalkozók tételes adója ■ Veszélyhelyzeti szabályok beépítése (kata adóalanyiság megszűnésére vonatkozó szabályok) ■ EKHO ■ Veszélyhelyzeti szabályok beépítése (kifizetői ekho eltörlése) ■ Egyszerűsített foglalkoztatás ■ Veszélyhelyzeti szabályok beépítése (minimálbérhez kötött közteher, ellátási alap módosítása)

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS