ÚJ JÖVEDÉKI TÖRVÉNY 2017 Szeminárium és Workshop
(Max. 14 fő!)
Új engedélyezési eljárás, Adatszolgáltatás, Nyilvántartás, Új jövedéki biztosítékrendszer, Ellenőrzések, Szankciók, Vámtarifális besorolás jelentősége, Adóvisszatérítés
+ AJÁNDÉK Szakkönyv!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2017. november 10., péntek, 09.00–13.00, regisztráció 8.30-tól.

Előadó(k):

09.00–13.00: Dr. Falcsik István

(üzletágvezető, vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás, RSM Hungary)

09.00–13.00: Szántó Tímea

(tanácsadó, vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás, RSM Hungary)

Helyszín:

RSM Hungary Irodaház (1138 Budapest, Faludi u. 3.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 36.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20 kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 29.520 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5 kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 28.045 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30 kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 25.830 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5 kedvezmény): 36.900 Ft + áfa/fő helyett 24.540 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Adózás/Számvitel 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Adózás/Számvitel 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.30–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–11.00: Előadás 1. része
11.00–11.20: Kávészünet
11.20–13.00: Előadás 2. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A szeminárium célja, hogy összefoglalja az új jövedéki szabályozás 2017. július 1-jén történő hatályba lépését követő gyakorlati tapasztalatokat az engedélyezés, a nyilvántartás vezetési kötelezettség, az adatszolgáltatás, az új biztosítékrendszer, valamint az adóvisszatérítés tekintetében. Az előadás során a szakértők kitérnek a gazdálkodóknál felmerült kérdésekre, problémákra és rávilágítanak azok lehetséges megoldásaira.

Tematika:

Áttekintés – Új Jöt. 2017. július 1-jén lépett hatályba

■ A hatályos jogszabályi háttér ■ Az új Jöt. különböző rendelkezéseinek hatályba lépési időpontja, avagy mikortól alkalmazandók az egyes rendelkezések

Gyakorlati tapasztalatok – Hatályba lépéstől napjainkig

■ Az engedélyezési eljárás, a nyilvántartás vezetési, adatszolgáltatási kötelezettségekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok ■ Megvalósult-e a zökkenőmentes átállás? ■ Milyen új szabályok vonatkoznak a nyilvántartás-vezetési kötelezettségre? ■ Új, az elektronikus nyilvántartás-vezetés ■ Adatszolgáltatások teljesítésének különböző módjai

Az új engedélyezési eljárás szabályai

■ Engedélyezési eljárás határideje és általános feltételei ■ Mikortól lehetséges új engedélykérelmet benyújtani? ■ Milyen nyomtatványon nyújtsuk be az engedélykérelmet? ■ Formanyomtatvány bemutatása ■ Milyen okmányok csatolása szükséges az engedélykérelemhez? ■ Hogyan igazoljuk a tárgyi feltételek fennállását? ■ Milyen speciális feltételeket ír elő az új szabályozás a különböző engedélyesekre?

Az új jövedéki biztosítékrendszer

■ Új szabályozás szerinti biztosítékrendszer bemutatása ■ Egyes engedélyesek által nyújtandó biztosíték összegek ■ Mikor nem kell biztosítékot nyújtani? ■ Hogyan kalkuláljuk az új Jöt. szerint az adóraktár jövedéki biztosítékának összegét? ■ Adókockázathoz igazodó jövedéki biztosítékrendszer bemutatása ■ Milyen optimalizálási lehetőség merül fel a biztosítéknyújtás vonatkozásában?

Ellenőrzések és szankciók új rendszere

■ Milyen lényeges változások történtek az ellenőrzési folyamatban a régi Jöt.-höz képest? ■ Gyakorlati változások az ellenőrzés vonatkozásában a Jöt.-ben? ■ Jegyzőkönyv típusok bemutatása ■ Átalakuló szankciórendszer ismertetése ■ Szankciók mérséklésének és mellőzésének esetei ■ Mikor foglalható le, kobozható el a jövedéki termék, illetve mely esetekben fordulhat elő üzletzárás? ■ Engedélyek visszavonásának és felfüggesztésének esetei ■ Milyen preventív jellegű tevékenységekkel, magatartásokkal lehet megelőzni az esetleges szankciók kiszabását?

Vámtarifális besorolás jelentősége

■ Miért fontos a helyes vámtarifális besorolás? ■ Milyen módszerekkel erősíttethető meg hatósági oldalról egy termék KN-besorolása? ■ A szakértői vélemény és a Kötelező Érvényű Vámtarifális Besorolás (KÉV) előnyei és hátrányai. Melyiket célszerű kérelmezni?

Konzultáció

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS