Vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása 2023. november 1-től
Munkajogi és társadalombiztosítási szabályok
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2023. október 19. (csütörtök), 10.00–14.45, regisztráció 9.30-tól

TANTERMI vagy ÉLŐ/ONLINE vagy VIDEÓ/E-LEARNING

tantermi

Személyes részvétel. Napközben térítésmentes catering (reggeli édes/sós sütemények, kávé, tea, ásványvíz, ebédszünetben fóliázott óriásszendvicsek). Íróeszköz, háttéranyag nyomtatott és elektronikus formában, WIFI. Az előadás alatt, egy-egy témablokk után kérdezési lehetőség. Parkolási lehetőség térítés ellenében. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. március 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

élő

Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel. Nincs utazási költség, nincs utazási idő. Élő megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Az élő előadás előtt és közben online kérdezési lehetőség. Háttéranyag elektronikus formában. Korlátlan hozzáférést biztosítunk 2024. március 31-ig a konferenciáról készült videó utólagos megtekintéséhez + 1.990 Ft + áfa áron.

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2023. október 19.) után leghamarabb 6 nappal (2023. október 25.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2024. március 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni.

Előadó(k):

Dr. Horváth István
munkajogász, ügyvéd, ELTE ÁJK Munkajogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docense
Széll Zoltánné
szakmai főtanácsadó, NAV

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2023. október 18-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 23.210 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

09.30–10.00: Regisztráció
10.00–12.00: Előadás 1. része (Munkajogi szabályok)
12.00–12.45: Ebédszünet, Kávészünet
12.45–14.45: Előadás 2. része (TB szabályok)
A tantermi részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz!
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

2023. november 1-jén lép hatályba a 2023. évi L. törvény a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról. Ha cégük nem csak magyar, és nem csak EU tagállambeli állampolgárok foglalkoztatásával kíván működni, akkor a konferencián a szükséges részletekre kitérve megtudhatja, hogy az új törvény milyen módosult feltételeket állapít meg a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvényhez képest. Miben térnek el az ezekre a vendégmunkásokra irányadó jogszabályi feltételek? Továbbá a teljes körű ismeretszerzéshez áttekintést kap az új törvényhez kapcsolódó végrehajtási jogszabályba foglalt rendelkezésekről.

Tematika:

MUNKAJOG

Mit kell tudni általában a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi beutazásáról és tartózkodásáról?

Ki a vendégmunkás?

Milyen jogviszonyban dolgozhat a vendégmunkás?

Ki a kedvezményes foglalkoztató és a minősített kölcsönbeadó?

Mely esetben engedélyezhető a vendégmunkás munkavállalás céljából történő Magyarországon való tartózkodása?

Az összevont engedély kiadásának szabályai

Mely tartamra hosszabbítható meg a vendégmunkás-tartózkodási engedély?

A meghosszabbítás feltételei

A hatóság eljárására vonatkozó szabályok

■ Változás a vendégmunkás munkakörében és a munkavégzési helyében

Foglalkoztató kötelezettségek a tartózkodási engedély lejártakor

■ Adatkezelés szabályai

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS

■ Ki teljesíti a társadalombiztosítási kötelezettségeket?

■ A foglalkoztató személye, munkaerő-kölcsönzőkre irányadó speciális szabályok

■ Biztosítási jogviszony elbírálása, miért nem alkalmazható a harmadik országbeli külföldire irányadó mentesség

■ Bejelentés a NAV felé, mire kell figyelni a ’T1041 adatlap benyújtásakor

■ Járulékalap megállapítása, családi járulékkedvezmény érvényesítése

■ Szociális hozzájárulási adó megállapítása, különös tekintettel az adókedvezmények igénybevételének korlátaira

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS