ONLINE SZÁMLÁZÁS A GYAKORLATBAN 2020-2021
Bemutató videó a NAV számlázó programon keresztül lépésről lépésre
Videó hossza: 138 perc
Kedvezmények 2020. október 31-ig!
VIDEÓKONFERENCIA, E-LEARNING
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

Előadó(k):

Dr. Sztankó Dániel
(vezető adószakértő, igazgató, Közvetett adók, RSM Hungary)

Kedvezmények 2020. október 31-ig!

Videókonferencia megtekintésének díja:

Megtekintési díj (kedvezmények nélkül): 21.900 Ft + áfa/fő
Kedvezményes megtekintési díj (nem ügyfeleknek): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Ügyfeles megtekintési díj: 21.900 Ft + áfa/fő helyett 17.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Az áfa mértéke: 27%. A videókonferencia díja költségként elszámolható. A kedvezmény átruházható a cégen/intézményen belül.

Fontos infók:

Videó hossza: 138 perc
Megtekintési időszak: 2020.04.15. – 2020.12.31.
Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a videót és az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PDF formátumban.
Miután kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát.
Az ONLINE SZÁMLÁZÁS A GYAKORLATBAN 2020 című videókonferencia 1 részből (modulból) áll. Fontos! Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A belépés után az adott videórész megtekintési képernyőjének (ablakának) jobb alsó sarkában található gombokkal tudja a kényelmi szempontokat (pl. felbontás, megtekintési ablak nagyobbítása stb.) beállítani.

Tematika:

Ajánló:

2020. július 1-jétől minden belföldi adóalany felé kibocsátott számlát jelenteni kell a NAV felé. Ez azt jelenti, hogy az alanyi adómentes, katás, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozásokat is érinti a változás. 2021. január 1-jétől ez a kötelezettség kiterjed az összes belföldről kibocsátott számlára, így a külföldre irányuló értékesítések (Közösségen belüli értékesítés és termékexport) és szolgáltatások – kevés kivétellel – bekerülnek a NAV adatszolgáltatás körébe.

Továbbra is lehetőség van a kézi számlázásra, azonban ebben az esetben is az adatszolgáltatási kötelezettségnek eleget kell tenni a NAV honlapján, méghozzá 4 napon belül, illetve bizonyos esetekben 1 naptári napon belül. Legegyszerűbb, ha egy olyan számlázó programmal számlázunk, amely biztosítja a NAV összeköttetést. Ez lehet egy telepített számlázó program, de lehet egy online számlázó rendszer is. Bizonyos szoftver fejlesztők lehetővé teszik a mobilról történő számlázást is. Akinek csupán alapfunkciókra van szükség, választhat több számlázó program, illetve számlázó rendszer között. A kifejezetten kis és közép vállalkozások számlázási kötelezettség könnyítése érdekében a NAV is kifejlesztett egy ingyenes számlázó programot, amely hamarosan az okostelefonon is elérhető lesz.

Témakörök:

Számlákról

■ Hogyan kell vállasztani számázó programot? ■ Milyen számlák léteznek? Kézi számla és gépi számla előnyei, hátrányai ■ Papír alapú számla, pdf-es számla, elektronikus számla

Számlafajták – Mikor milyen bizonylatot állítsunk ki?

■ Nyugta ■ Pénztárgépes nyugta ■ Készpénzfizetési számla ■ „Átutalásos számla” ■ Proforma számla  ■ Díjbekérő ■ Végszámla ■ Előlegszámla ■ Részszámla

Hogyan kell kibocsátani a számlákat? Gyakorlati bemutató NAV számlázóprogram segítéségével

■ Milyen adatokat kötelező megadni a számlán? ■ Dátumok a számlán: kiállítás időpontja, teljesítés időpontja, fizetési határidő ■ Árfolyamok alkalmazása ■ Termék, szolgáltatások megnevezése ■ Hivatkozások a számlán ■ Mit írjunk a megjegyzés rovatba?

Számlakorrekció

■ Számlakorrekciókról ■ Helyesbítő számla ■ Sztornó számla

Számlázáshoz kapcsolódó regisztrációs kötelezettségek

■ Bejelentési kötelezettség (SZAMLAZO nyomtatvány) ■ PTGSZLAH beküldése ■ Online számla adatszolgáltatás ■ Hogyan rögzítsük a kézi számlákat?

Automatizálási lehetőség

■ Kifizetettség – banki integráció ■ Könyvelő program integráció ■ Webshop integráció

Technikai és hálózati követelmények

Minimális követelmények a Vezinfó e-learning felvételek lejátszásához

Hardver-követelmények
A szolgáltatás böngésző használatával vehető igénybe számítógépeken. A rendszer használata nem támaszt speciális eszköz-követelményeket. Egy ma átlagosnak mondható eszköz teljesítménye elegendő a felvételek és élő adások lejátszásához.

Szoftver-követelmények
A szolgáltatás használatához, a felvételek és élő adások lejátszásához a következőkre van szükség:

 • Böngésző (lásd kompatibilitási lista)
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése (alapesetben engedélyezett minden böngészőben)

MEGJEGYZÉS: Adobe Flash Player nem támogatott és nem szükséges a videó tartalmak lejátszásához.

Hálózati sávszélesség
A felvételek és élő közvetítések megtekintéséhez minimálisan 0,6-1MBps letöltési sávszélességre van szükség. Ennek a legtöbb, ma elérhető internet hozzáférési technológia (wifi, mobil internet, kábeles elérés stb.) megfelel.

Kompatibilitási lista
A szolgáltatás használható a következő operációs rendszerekkel:

 • Windows XP, Vista, Windows 7/8/10 és más Windows operációs rendszerek (Server)
 • Linux és egyéb Unix variánsok
 • MacOS (Apple)

Támogatott asztali (desktop) böngészők és minimálisan szükséges verziójuk (értelem szerűen a fent felsorol operációs rendszerek viszonylatában):

 • Firefox 42+
 • Google Chrome 34+
 • Microsoft Edge 20
 • Opera 35
 • Safari for Mac 8+
 • Internet Explorer 11+ (Windows 8.1 és Windows 10)

FIGYELEM! Az Internet Explorer 11 böngésző Windows 7 operációs rendszerrel NEM TÁMOGATOTT! (a HTML5 alapú videó lejátszáshoz szükséges Media Source Extensions (MSE) kiterjesztést a Microsoft nem valósította meg Windows 7 operációs rendszerekre)
Amennyiben a felhasználó által használt böngésző nem támogatott, a videó lejátszóban hibaüzenet látható.

További technikai információ
A videólejátszó minden desktop/mobil böngészőn támogatott, amely megvalósítja a MediaSource Extensions (MSE) API-t a ‘video/MP4’ mime típusú bemenetekre.

Jelentkezési feltételek

A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a kiválasztott videót és az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PowerPoint formátumban. Miután Ön kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen értesítést kap a sikeres jelentkezésről, majd rövid időn belül szintén az e-mail címére díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát. A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi Nyilatkozat tartalmazza.

JELENTKEZÉS / JELSZÓ KÉRÉSE
>