EKÁER A GYAKORLATBAN 2020
EKÁER bejelentés lépésről lépésre, Kockázatos termékek, Ellenőrzés
Videó hossza: 120 perc
Kedvezmények 2020. október 31-ig!
VIDEÓKONFERENCIA, E-LEARNING
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

Előadó(k):

Dr. Kovács Ferenc
(okleveles adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő, MOKLASZ titkára)
Kedvezmények 2020. október 31-ig!

Videókonferencia megtekintésének díja:

Megtekintési díj (kedvezmények nélkül): 21.900 Ft + áfa/fő
Kedvezményes megtekintési díj (nem ügyfeleknek): 21.900 Ft + áfa/fő helyett 19.900 Ft + áfa/fő
Ügyfeles megtekintési díj: 21.900 Ft + áfa/fő helyett 17.900 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Az áfa mértéke: 27%. A videókonferencia díja költségként elszámolható. A kedvezmény átruházható a cégen/intézményen belül.

Fontos infók:

Videó hossza: 120 perc
Megtekintési időszak: 2020.04.15. – 2020.12.31.
Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a videót és az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PDF formátumban.
Miután kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát.
Az EKÁER A GYAKORLATBAN 2020 című videókonferencia 1 részből (modulból) áll. Fontos! Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A belépés után az adott videórész megtekintési képernyőjének (ablakának) jobb alsó sarkában található gombokkal tudja a kényelmi szempontokat (pl. felbontás, megtekintési ablak nagyobbítása stb.) beállítani.

Tematika:

Bevezetés

■ Mi az EKÁER? ■ Jogi alapvetés ■ Fontosabb ÁFA fogalmak ■ EKÁER jogi szabályozása

Érintett vagyok az EKÁER bejelentésben?

■ Címzett ■ Feladó ■ Felrakodás címe ■ Kirakodás (átvétel) címe

Hogyan regisztrálok?

■ EKÁER elektronikus felület ■ Tényleges bejelentők

Milyen fuvarozás érintett az EKÁER rendszerben?

■ EKÁER köteles fuvarozás ■ Kivétel a bejelentés alól (járművek tekintetében) ■ Kivétel a bejelentési kötelezettség alól (termékek vonatkozásában) ■ Egyszerűsített adattartalmú bejelentés ■ Mentesítés a bejelentési kötelezettség alól

Kinek, mit és meddig kell bejelenteni?

■ EU-ból belföldre történő fuvarozáshoz kapcsolódó bejelentés ■ Belföldről EU-ba történő fuvarozáshoz kapcsolódó bejelentés ■ Belföldi fuvarozáshoz kapcsolódó bejelentés ■ Bejelentés utólagos módosítása ■ EKÁER szám

Kockázatos termékek fuvarozása

■ Kockázatos termékek fuvarozása ■ Kockázati biztosítékot megalapozó fuvarozás ■ Kockázati biztosíték ■ Mentesül a kockázati biztosítéknyújtás alól ■ Adótartozás és kockázati biztosíték ■ Adatbiztonság és tájékoztatás

EKÁER ellenőrzés

■ Ellenőrzés általános szabályai ■ Ellenőrzés fajtái ■ Ellenőrzés megindítása ■ Megbízólevél ■ Ellenőrzés határideje ■ Ellenőrzés lefolytatása ■ Bizonyítás ■ Adóhatóság jogai az ellenőrzésben ■ Adózó jogai az ellenőrzés során ■ Fuvarozott termék ellenőrzése ■ Hatósági zár ■ Ellenőrzés befejezése ■ Mulasztási bírság ■ Mulasztási bírság – Hatósági zár ■ Intézkedések (Lefoglalás) ■ Intézkedések (Jármű visszatartás) ■ Intézkedések (Hatósági felügyelet)

Technikai és hálózati követelmények

Minimális követelmények a Vezinfó e-learning felvételek lejátszásához

Hardver-követelmények
A szolgáltatás böngésző használatával vehető igénybe számítógépeken. A rendszer használata nem támaszt speciális eszköz-követelményeket. Egy ma átlagosnak mondható eszköz teljesítménye elegendő a felvételek és élő adások lejátszásához.

Szoftver-követelmények
A szolgáltatás használatához, a felvételek és élő adások lejátszásához a következőkre van szükség:

 • Böngésző (lásd kompatibilitási lista)
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése (alapesetben engedélyezett minden böngészőben)

MEGJEGYZÉS: Adobe Flash Player nem támogatott és nem szükséges a videó tartalmak lejátszásához.

Hálózati sávszélesség
A felvételek és élő közvetítések megtekintéséhez minimálisan 0,6-1MBps letöltési sávszélességre van szükség. Ennek a legtöbb, ma elérhető internet hozzáférési technológia (wifi, mobil internet, kábeles elérés stb.) megfelel.

Kompatibilitási lista
A szolgáltatás használható a következő operációs rendszerekkel:

 • Windows XP, Vista, Windows 7/8/10 és más Windows operációs rendszerek (Server)
 • Linux és egyéb Unix variánsok
 • MacOS (Apple)

Támogatott asztali (desktop) böngészők és minimálisan szükséges verziójuk (értelem szerűen a fent felsorol operációs rendszerek viszonylatában):

 • Firefox 42+
 • Google Chrome 34+
 • Microsoft Edge 20
 • Opera 35
 • Safari for Mac 8+
 • Internet Explorer 11+ (Windows 8.1 és Windows 10)

FIGYELEM! Az Internet Explorer 11 böngésző Windows 7 operációs rendszerrel NEM TÁMOGATOTT! (a HTML5 alapú videó lejátszáshoz szükséges Media Source Extensions (MSE) kiterjesztést a Microsoft nem valósította meg Windows 7 operációs rendszerekre)
Amennyiben a felhasználó által használt böngésző nem támogatott, a videó lejátszóban hibaüzenet látható.

További technikai információ
A videólejátszó minden desktop/mobil böngészőn támogatott, amely megvalósítja a MediaSource Extensions (MSE) API-t a ‘video/MP4’ mime típusú bemenetekre.

Jelentkezési feltételek

A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a kiválasztott videót és az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PowerPoint formátumban. Miután Ön kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen értesítést kap a sikeres jelentkezésről, majd rövid időn belül szintén az e-mail címére díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát. A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi Nyilatkozat tartalmazza.

JELENTKEZÉS / JELSZÓ KÉRÉSE
>