KATA 2020 Videókonferencia
Mit tehetünk a válság következményének enyhítésére? Járvány miatti adókönnyítések
Videó hossza: 90 perc
Kedvezmények 2020. augusztus 24-ig!
VIDEÓKONFERENCIA, E-LEARNING
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

Előadó(k):

Bonácz Zsolt
(adószakértő, adótanácsadó)
Kedvezmények 2020. augusztus 24-ig!

Videókonferencia megtekintésének díja:

Megtekintési díj (kedvezmények nélkül): 12.900 Ft + áfa
Kedvezményes megtekintési díj (nem ügyfeleknek): 12.900 Ft + áfa helyett 10.900 Ft + áfa
Ügyfeles megtekintési díj: 12.900 Ft + áfa helyett 8.900 Ft + áfa
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Az áfa mértéke: 27%. A videókonferencia díja költségként elszámolható. A kedvezmény átruházható a cégen/intézményen belül.

Fontos infók:

Videó hossza: 90 perc
Megtekintési időszak: 2020.04.15. – 2020.10.01.
Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a videót, az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PDF formátumban.
Miután kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát.
A KATA 2020 című videókonferencia 1 részből (modulból) áll. Fontos! Az ehhez a videóhoz kapott felhasználónév és jelszó az első belépés időpontjától számított 60 napig érvényes.
A belépés után az adott videórész megtekintési képernyőjének (ablakának) jobb alsó sarkában található gombokkal tudja a kényelmi szempontokat (pl. felbontás, megtekintési ablak nagyobbítása stb.) beállítani.

Tematika:

Témakörök:

JÁRVÁNY MIATTI ADÓKÖNNYÍTÉSEK – KATÁ-sokat érintő rendelkezések

■ Tételes adó megállapítása ■ Egyes katások mentesítése a tételes adó alól■ Mire nem vonatkozik a mentesítés? ■ Mentesítés technikája ■ Mentesítés ellenőrzése ■ Mentesítés időszakának kezelése a TB-ellátások tekintetében ■ 2020. március 1-je előtt esedékessé vált tartozások ■ Megszűnési jogcím ■ Katás vállalkozás mint munkáltató

Egyéni vállalkozók lehetőségei

■ Egyéni vállalkozás szüneteltetésének szabályai ■ Szüneteltetés bejelentése a webes felületen (hol és hogyan) ■ Szüneteltetés miatti mentesülés a havi fix alól katás egyéni vállalkozóknál ■ Hogyan jelentsük a NAV felé a szüneteltetést katásként ■ Szüneteltetés következményei (biztosítotti státus megszűnik) ■ Egyéni vállalkozás megszüntetése és annak következményei (mikortól választható újból kata) ■ Kilépés kata alól (mikortól választható újból a kata) ■ Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének kötelezettsége ■ A szüneteltetés időszakában befolyt bevétel kezelése (katásnak és nem katásnak)

Társas vállalkozások mozgástere

■ Tagcsere a fix közterhek fizetésének elkerülésére ■ Cégnek nincs lehetősége a szüneteltetésre ■ Több kisadózóval rendelkező cégek mozgástere ■ Jogutód nélküli megszűnés és annak következményei ■ Kilépés kata alól (mikortól válaszható újból a kata)

Katások vizsgálata a bújtatott munkaviszony felderítése céljából

■ Munkaviszony törvényi vélelme ■ Vélelem megdöntése ■ NAV vizsgálati szempontjai

Technikai és hálózati követelmények

Minimális követelmények a Vezinfó e-learning felvételek lejátszásához

Hardver-követelmények
A szolgáltatás böngésző használatával vehető igénybe számítógépeken. A rendszer használata nem támaszt speciális eszköz-követelményeket. Egy ma átlagosnak mondható eszköz teljesítménye elegendő a felvételek és élő adások lejátszásához.

Szoftver-követelmények
A szolgáltatás használatához, a felvételek és élő adások lejátszásához a következőkre van szükség:

 • Böngésző (lásd kompatibilitási lista)
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése (alapesetben engedélyezett minden böngészőben)

MEGJEGYZÉS: Adobe Flash Player nem támogatott és nem szükséges a videó tartalmak lejátszásához.

Hálózati sávszélesség
A felvételek és élő közvetítések megtekintéséhez minimálisan 0,6-1MBps letöltési sávszélességre van szükség. Ennek a legtöbb, ma elérhető internet hozzáférési technológia (wifi, mobil internet, kábeles elérés stb.) megfelel.

Kompatibilitási lista
A szolgáltatás használható a következő operációs rendszerekkel:

 • Windows XP, Vista, Windows 7/8/10 és más Windows operációs rendszerek (Server)
 • Linux és egyéb Unix variánsok
 • MacOS (Apple)

Támogatott asztali (desktop) böngészők és minimálisan szükséges verziójuk (értelem szerűen a fent felsorol operációs rendszerek viszonylatában):

 • Firefox 42+
 • Google Chrome 34+
 • Microsoft Edge 20
 • Opera 35
 • Safari for Mac 8+
 • Internet Explorer 11+ (Windows 8.1 és Windows 10)

FIGYELEM! Az Internet Explorer 11 böngésző Windows 7 operációs rendszerrel NEM TÁMOGATOTT! (a HTML5 alapú videó lejátszáshoz szükséges Media Source Extensions (MSE) kiterjesztést a Microsoft nem valósította meg Windows 7 operációs rendszerekre)
Amennyiben a felhasználó által használt böngésző nem támogatott, a videó lejátszóban hibaüzenet látható.

További technikai információ
A videólejátszó minden desktop/mobil böngészőn támogatott, amely megvalósítja a MediaSource Extensions (MSE) API-t a ‘video/MP4’ mime típusú bemenetekre.

Jelentkezési feltételek

A videókonferenciára való jelentkezési díj tartalmazza a kiválasztott videót és az oktatási háttéranyagot (diákat) elektronikus, PowerPoint formátumban. Miután Ön kitöltötte és elküldte a jelentkezési és jelszó igénylő űrlapot a videókonferenciához, e-mailen értesítést kap a sikeres jelentkezésről, majd rövid időn belül szintén az e-mail címére díjbekérő levelet küldünk Önnek, amely alapján kiegyenlítésre kerül a videó megtekintési díja. A díj kiegyenlítése után küldjük e-mailen a felhasználónevet és jelszót a videó megtekintéséhez, valamint postázzuk a pénzügyi teljesítést nem igénylő végszámlát. A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi Nyilatkozat tartalmazza.

JELENTKEZÉS / JELSZÓ KÉRÉSE
>