HÁZIPÉNZTÁR, PÉNZKEZELÉS 2018
Házipénztár-kezelési szabályok, kifizetések szabályai a gyakorlatban
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2018. február 26., hétfő, 09.00–13.00, regisztráció 8 órától.

Előadó(k):

09.00–13.00: Berkeiné Dobrocsi Beáta
(mérlegképes könyvelő, adótanácsadó)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számvitel 2017 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számvitel 2017 szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

08.00–09.00: Regisztráció, kávészünet
09.00–10.40: Előadás 1. része
10.40–11.00: Kávészünet
11.00–13.00: Előadás 2. része, Konzultáció
13.00–13.45: Ebéd (annak, aki ezt külön igényelte)
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket,  valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

Az előadó a 2018-as számviteli törvény hatályos szabályozásának megfelelően sorra veszi mindazokat a feladatokat, amelyeket a pénztárosnak el kell látnia ahhoz, hogy a pénzkezelés szakszerű és az előírásoknak megfelelő legyen. Az adóellenőrzések egyik fő célpontja a házipénztár lett, mivel a vállalkozások jelentős részének pénztárhiánya van. A vállalkozások mindennap találkoznak a házipénztár helyes kezelésének, vezetésének problémáival. Az előadás segít megválaszolni, hogy milyen előírások vonatkoznak ránk, milyen szabályokat kell betartani, mit és hogyan kérhetnek rajtunk számon, valamint hogyan kerülhetjük el a pénztárhiány okozta csapdákat.

Házipénztár a számviteli szabályok változásának tükrében:

Számviteli szabályzatok – pénzkezelési szabályzat előírásaiPénzforgalommal kapcsolatos nyilvántartási szabályok – ART ■ Számvitelről szóló 2000. évi C. törvényből adódóan a pénzeszközökre vonatkozó előírások ■ Mikrovállalkozások 398/2012. (XII.20.) Kormányrendelet szerinti előírásai és az ART ■ Aktuális pénzkezelési szabályok, felelősségi szabályok a PTK változásainak tükrében

Pénzkezelési szabályok a gyakorlatban:

Pénzforgalom lebonyolításának rendje ■ Személyi és tárgyi feltételek ■ Felelősségi szabályok ■ Készpénzmozgások jogcímei és eljárási rendje ■ A házipénztárban tartható készpénzállományra vonatkozó előírásokKészpénzkorlát változása ■ Cég-cég közötti készpénzforgalmi megkötés korlátozása ■ Napi készpénz-záróállomány maximális mértéke ■ Készpénzállomány ellenőrzésekor követendő eljárás ■ A pénzkezeléssel kapcsolatos feladatok

A könyvelési előírások és a pénztár előírásainak összhangja:

Leggyakoribb pénztári gazdasági események elszámolása ■ Pénzeszközökre vonatkozó változások ■ Alaki és formai követelmények ■ Gazdasági események alátámasztása bizonylatokkal ■ Számlázással, nyugtaadással kapcsolatos változások áttekintése ■ Pénztárgéppel kapcsolatos előírások változásai ■ Meddig és hogyan kell megőrizni a bizonylatokat? ■ Bizonylati rend, minta bizonylatok

A leggyakoribb pénztármozgások áttekintése:

■ Forint készpénzmozgással járó gazdasági események ■ Valutakészleteket érintő gazdasági események ■ Valuta, devizakészletek átértékelése ■ Kiküldetés során történő elszámolás változása ■ Pénzmozgás nélküli pénzügyi rendezések ■ Készpénzkímélő fizetési formák ■ Elszámolásra kiadott összegek és egyéb nyilvántartások ■ Pénztárban őrzött egyéb értékek, értéktárgyak

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>