Számlák Kötelező Online Adatszolgáltatása a NAV-hoz 2018
Online Számlázás + Belföldi ÁFA-összesítő Jelentés
+ Könyv kedvezménnyel!
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

2018. szeptember 13., csütörtök, 10.00–15.30, regisztráció 9 órától.

Előadó(k):

10.00–15.30: Dr. Csátaljay Zsuzsanna 
(adószakértő, áfa szakértő, jogász)

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)
Megközelítés » Parkolás » Galéria »

Részvételi díj:

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 27.300 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (20% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 21.840 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (20%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 20.750 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 19.110 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30%+5% kedvezmény): 27.300 Ft + áfa/fő helyett 18.155 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Spóroljon 4.000 Ft-ot!

Kizárólag a konferencia mellé most 4.000 Ft-kedvezménnyel, 8.900 Ft helyett 4.900 Ft-ért, megvásárolhatja a Számlák Kötelező Online Adatszolgáltatása a NAV-hoz és a Belföldi ÁFA-összesítő Jelentés 2018 című szakkönyvet.

A jelentkezésnél a kiegészítő termékek közül válassza ki a Számlák Kötelező Online Adatszolgáltatása a NAV-hoz és a Belföldi ÁFA-összesítő Jelentés 2018 című szakkönyvet és máris Öné 45% kedvezménnyel!

Forgatókönyv:

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–12.30: Előadás 1. része
12.30–13.15: Ebédszünet
13.15–15.30: Előadás 2. része
A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.
A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.
Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.
Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + áfa/fő; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Tematika:

2018. július 1-jétől teljesen átalakult az ÁFA-adatszolgáltatási rendszer, amely nagy kihívás elé állítja az adóalanyokat, mivel a NAV-nak sokkal alaposabb, szélesebb körű és gyakorlatilag azonnali rálátása van az adózók számlakiállítására és számlabefogadására. 2018. augusztus 1-jéig még nem büntetett a NAV, de vége a türelmi időnek. Az adatszolgáltatások eredményes teljesítéséhez elengedhetetlen, hogy az adóalanyok áttekintsék a vállalatirányítási rendszereiket, ugyanis ha a vállalatirányítási rendszer nem képes az adatszolgáltatáshoz szükséges bemeneti adatokat teljeskörűen és pontosan előállítani, akkor az adatszolgáltatás sem lesz sikeres, eredményes. Az adatszolgáltatás elmaradását illetve hibás vagy késedelmes teljesítését a szabályozás olyan súlyos szankcióval sújtja, ami még egy tőkeerős nagyvállalat tevékenységét is ellehetetleníti, nem is beszélve egy kis cégről vagy egyéni vállalkozóról.

Tematika:

Elektronikus adatszolgáltatás szabályai: ■ Számlázóprogramok online bekötése a NAV-hoz ■ Nyomdai számlákra vonatkozó adatszolgáltatás ■ Kiket terhel a kötelezettség és milyen számlákra vonatkozik? ■ Mely adatokról kötelező és melyekről nem? ■ Technikai szabályok ■ Értékhatár alatti számlák kezelése ■ Számlák ellenőrző kódja (token, technikai kód, válaszüzenet) ■ Többi adatszolgáltatással való összefüggés (Belföldi áfa összesítő, PTGSZLAH adatszolgáltatás, Nyilatkozat a fordított adózású gabona és vas- acéltermékekről, Közösségi összesítő nyilatkozat stb.) ■ Adatszolgáltatás önszámlázás esetén ■ Hibajavításra vonatkozó szabályok ■ Üzemszünetre, karbantartásra vonatkozó szabályok ■ Felelősségi szabályok ■ Szankciók ■ Jár-e szankcióval, ha olyan ügyletekről is adatot szolgáltatunk, amiről nem kell? ■ Adóhatósági támogató szolgáltatások.

Speciális ügyletek kezelése az új rendszerben: ■ Előleg és a végszámla kezelése az új rendszerben. Hogyan lehet és hogyan nem lehet már számlázni? ■ Részteljesítések bizonylatolása ■ Időszaki elszámolású számla az új szabályok szerint – kötelező és nem kötelező kellékek – a teljesítési időpont szabályai ■ Kártérítések és a kártalanítás bizonylatolása ■ Csereügyletek bizonylatolásának megjelenése az új rendszerben.

Mit kell a cégeknek és a könyvelőknek tenni a felkészülés kapcsán?: ■ Milyen szempontból kell átvilágítaniuk az adózóknak a rendszereiket, hogy az adatszolgáltatást tudják teljesíteni? ■ Döntés abban, hogy saját magunk fejlesztünk-e vagy külön erre a célra kifejlesztett adatszolgáltató modult vásárolunk ■ Számla adatait véglegessé válása mozzanatának meghatározása ■ Adatszolgáltatási kötelezettség alá eső bizonylatok kiválasztása ■ Alapszámlákon szereplő adatok ellenőrzése ■ Korrekciós bizonylatolási rendszerünk áttekintése ■ Adatszolgáltatás szabályainak, folyamatának áttekintése, a feladatkörök meghatározása ■ Regisztrálás az elektronikus adatszolgáltatási rendszerbe, másodlagos és technikai felhasználók meghatározása, bejelentése ■ Döntés az adóhatósági támogatási szolgáltatások igénybevételéről ■ Hibajavítás folyamatát, rendszerének kidolgozása.

Számlahelyesbítések kezelése az új rendszerben: ■ Hogyan kell júliustól az új rendszerben szabályos korrekciós bizonylatot kiállítani? ■ Mi a teendő, ha hibás a vevői adat vagy más vevőnek állítottuk ki a számlát, mint kellett volna? ■ Mi a teendő, ha számszaki korrekcióra irányul a javítás? ■ Hogyan kell javítani hibás teljesítési időpont, hibás megnevezés, mennyiség esetén? ■ Mely adatok kötelezőek az Áfa tv. alapján és melyek az XSD séma alapján? ■ Hogyan kell korrigálni, ha stornó és új számlával korrigálunk? Hogyan, ha helyesbítő számlával? Hogyan, ha számlával egy tekintet alá eső okirattal? ■ Mit jelent a számlával egy tekintet alá eső okirat a gyakorlatban, hogyan kell kiállítani? ■ Mit kell legalább tartalmazni a korrekciós bizonylatnak és mi a nem kötelező elem? ■ Hogyan kell kezelni az új rendszerben a módosítási láncokat? ■ Mikor kötelező a hivatkozási szám és mikor nem? ■ Kötelező-e a teljesítési időpont? ■ Lehet- és hogyan csoportos helyesbítő számlát kiállítani? ■ Módosítási láncoknál mi a hivatkozási szám és mihez képest kell a különbözetet szerepeltetni? ■ Alap- és a korrekciós bizonylatok összefüggése az új rendszerben ■ Árengedmények, hibás teljesítések számlázása ■ Teljesítés-meghiúsulás miatti korrekció számlázása.

Módosítások szerepeltetése a bevallásban: ■ Számlakorrekció (Számlakibocsátó, Számlabefogadó) ■ Mikor kell és mikor nem lehet önellenőrizni a számlakibocsátónak? ■ Hogyan kell a befogadónak elszámolni a számlakorrekciókat? ■ Utólagos adóalap-csökkentés tárgyi feltétele ■ Fizetendő adó csökkentésének elszámolása ■ Korrekciós számla befogadójának adóelszámolása ■ Visszáru áfa-elszámolása ■ Korrekciós számla előállítása ■ Alkalmazandó árfolyam ■ Számlakorrekció a bevallásban ■ Számszaki eltérések kezelése ■ Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése ■ Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru ■ Minőségi kifogás, előleg visszatérítés, árleszállítás ■ Göngyöleg – Részletvétel ■ Teljesítés-meghiúsulás ■ Téves adókulcs korrekciója ■ Befogadó levonható adójának csökkentése ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója ■ Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója.

Számlakibocsátási kötelezettség: ■ Számlázási alapelvek ■ Számlakibocsátási kötelezettség ■ Számlázási rend ■ Mi a különbség az Áfa körön kívüli és az Áfa területi hatálya alá nem tartozó ügyletek bizonylatolása között? ■ Hogyan bizonylatoljuk az Áfa köteles belső ügyleteket és melyek azok? ■ Mikor lehet és kell számviteli bizonylatot kiállítani számla helyett? ■ Számla tartalmi kellékei a gyakorlatban ■ Mikor nem kell számla? ■ Nyugta használata ■ Nyugta helyett kiállított számla ■ PTGSZLAH adatszolgáltatás tartalma az új rendszerben ■ Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása ■ Külfölditől igénybevett szolgáltatás (Számlakibocsátás átvállalása, az önszámlázás szabálya).

Belföldi ÁFA-összesítő jelentés új szabályai a befogadott számlákról: ■ Befogadott számlákról beadandó tételes és az összevont adatszolgáltatás ■ Értékhatár leszállításának következményei ■ Előleg és végszámla kezelése ■ Részszámlák és a számlakorrekciók kezelése ■ Érvénytelenítő számla ■ Módosítási láncok ■ Gyűjtőszámla, időszaki elszámolás ■ Mi az összefüggés az elektronikus adatszolgáltatással?

Adólevonási szabályok az új rendszerben: ■ Kötelező-e lekérdezni az eladói adatszolgáltatást? ■ Annak nem teljesítése, hogyan hat a számlabefogadó adólevonási jogára? ■ Adólevonás formai vagy tartalmi hibás számla alapján ■ EUB gyakorlat, NAV álláspont ■ Észszerűen elvárható intézkedések megtétele az adólevonásnál ■ Meddig lehet az ellenőrzés során becsatolni a hibátlan bizonylatot és ennek mi a joghatása? ■ Hogyan hat az ÁFA-ellenőrzéseknél alkalmazandó adózói lehetőségekre az új adóigazgatási eljárási szabályozás? ■ Adólevonás fordított adózású ügyleteknél ■ Új EUB-k ■ Farkas-ügy tanulságai (adózói lehetőségek) ■ Hibás számla alapján történő adólevonás, illetve számla javítás az adóellenőrzés során.

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS
>